Dana Antrikot
Malzemeler
350 Gr Dana Antrikot
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 tatlı kaşığı bilye kekik
2 çay kaşığı kaya tuzu
2 diş sarımsak
Dana Antrikot Tarifi Yapılışı
Bilye kekikler ve tane karabiberler bıçak yardımıyla doğranır.
Et bir kaba alınır ve üzerine doğranmış tane karabiber ve bilye kekikler eklenir.
Daha sonrasında kaba zeytinyağı dökülür.
2 diş sarımsak ezildikten sonra ilave edilir.
4-5 saat marine edilmesi için buzdolabında ( +4 ) bekletilir.
Pişirmeye başlamadan önce etimizi dolaptan çıkarıp 15 dk kadar oda sıcaklığında bekletmeliyiz.
Sonrasında döküm tavamızı yaklaşık 10 dk önceden yüksek ateşte bekletmeliyiz.
İyice yüksek ısıya kavuşan döküm tavamıza etimizi yerleştirip bir daha dokunmuyoruz.
İsteğe göre az pişmiş (2 dk bir tarafı 2 dk diğer tarafı).
Orta pişmiş (3 dk bir tarafı 3 dk diğer tarafı ).
Tam pişmiş ( 4 dk bir tarafı 4 dk diğer tarafı ).
Pişme işlemi bittikten sonra et 2 dk kadar dinlenmeye alınır. İsteğe göre piştikten sonra üzerine tereyağı da atılabilir.
Afiyet olsun.
|