![]() |
![]() |
|
![]() |
|||
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 | |||||||||
![]() Üyelik tarihi: Jan 2014
Üye Grubu: Admin
Mesajlar: 661
Konular: 638
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
![]() Level: 23 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşım: 0 / 560
Teşekkürler: 25 10 Mesajına 10 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 10
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
![]()
Başka bir meyveli kek tarifi? Onlara zaten yeterince sahibiz.
Hayır millet, bu MEYVELİ KEK. Bundan ötesi yok, gerçekten. Daha iyisi olamaz bir bisküvi, zarif ve narin bir pastacı kreması, limonlu beyaz ferahlatıcı dolgu ve sonunda elmacık kemikleri. MÜKEMMELLİK!!!!!!! Biliyor musun, hepinizin bu pastayı denemenizi istiyorum çünkü… bunu hak ediyorsunuz. Bu videoda zevkimi görebilirsiniz, ben sadece aşığım. Ve daha hızlı ve daha basit milyonlarca kek olduğunu biliyorum ama dediğim gibi, sıradan veya normal kekler ile bunun arasındaki farkı görmek için bu pastayı denemeyi hak ediyorsunuz. Yine ona aşığım, beni büyüledi, beni büyüledi. Sünger kek için malzemeler: 6 yumurta 180 gr şeker 120 gr yumuşak un 80 gr nişasta veya mısır nişastası yarım paket kabartma tozu (8 gr) 1 limon kabuğu ve suyu bir tutam tuz Vanilya dolgusu veya krema: 500 ml süt 120 gr şeker 5 yumurta sarısı 40 gr nişasta veya mısır nişastası 2 vanilya şekeri biraz limon kabuğu rendesi Beyaz dolgu: 80 gr şeker 1 limon suyu 250 gr ekşi krema 300 gr krem peynir 500 ml krem şanti Hazırlık Yumurta aklarını ve şekeri sert bir kütle elde edene kadar çırpın. 1 limonun kabuğunu ve suyunu ekleyip 20 saniye daha çırpın. Yumurta sarılarını ekleyin ve 20 saniye daha çırpın. Un, mısır nişastası, kabartma tozu ve bir tutam tuzu karıştırın ve bu kütleyi bir elek veya süzgeç yardımıyla azar azar yumurtalara eklemeye başlayın. Mikserle değil kaşıkla çok nazikçe karıştırın. 26 cm çapında bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve bisküvi karışımını kalıba yavaşça aktarın. 160 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin. Bisvit biraz soğuyunca kalıptan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın. 500 ml sütü kaynayana kadar ısıtmak için ocağa koyun. Bir limonun kabuğunu rendeleyin ve kabuğunu sütün içine koyun. Limonun sadece sarı kısmını soyun. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, şeker, vanilya şekeri ve koyulaştırıcıyı karıştırın. Düzgün ve sıvı bir kütle elde edene kadar karıştırın. Limon kabuğunu sütten çıkarın ve yumurta sarısı ile karışıma yaklaşık 200 ml süt ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Sonra bu kütleyi tekrar sütle tencereye ekleyin ve kütlenin koyulaştığını görene kadar yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kremin parlaklığını koruması için hemen buzlukta veya buzdolabında yarım saat beklettiğiniz soğuk bir kaba aktarın. Artık dokunulamayacak kadar sıcak olana kadar kremayı karıştırın. Daha sonra üzerini streç filmle kapatıp tamamen soğumaya bırakabilir ya da üzerini açmadan iki dakikada bir karıştırarak kabukların üstüne yapışmamasını sağlayabilirsiniz. 80 gr şeker, 1 limon suyu, 250 gr ekşi krema ve 300 gr krem peynirden oluşan beyaz bir dolgu hazırlayın. Bunların hepsini karıştırın. 500 ml krem şantiyi çırpın ve yaklaşık 250 ml kadarını hafif hareketlerle soğuyan sarı dolguya ekleyin. Beyaz dolguya 250 ml ekleyin ve ince ve homojen bir kütle elde edene kadar çok nazikçe karıştırın. Yaklaşık 600 gr çileği yıkayın ve bir peçete ile iyice kurulayın. Çilekleriniz hafif ıslak bile olmamalı. Kabuğu üç parçaya bölün ve aşağıdaki sırayla doldurun: kabuk beyaz dolgu çilek sarı dolgu havlamak beyaz dolgu çilek sarı dolgu havlamak Pastanın etrafına çok ince bir sarı dolgu tabakası koyun ve son olarak tüm pastayı beyaz dolgu ile kaplayın. Pastayı istediğiniz gibi süsleyin ve servis yapmadan önce en az 6 saat buzdolabında bekletin. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Yerlichat.com -Paylaşım | shweta font> | 3 | 396 | 08-01-2023 12:31 PM |
![]() |
HayalSohbet.Net Özel | sophiachole font> | 1 | 2128 | 05-25-2023 09:22 PM |
![]() |
Börekler | serkan font> | 0 | 533 | 04-12-2023 08:47 PM |
![]() |
Güncel Haberler | serkan font> | 0 | 1124 | 04-05-2023 06:27 PM |
![]() |
Bakım ve Guzellik | serkan font> | 0 | 530 | 03-29-2023 08:29 PM |
![]() |
Etiketler |
çilekli pasta, pasta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
|
CanDost font>, serkan font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|