Arpacık Soğanlı Tencere Kebabı Tarifi
MALZEMELER
400 Gram Kuzu Veya Dana Kuşbaşı Et
26 Adet Minik Arpacık Soğan Kullandım
1 Baş Sarımsak
3 Adet Biber 2 yeşil sivri Acı 1 Büyük Kapya
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan Etleri Kavururken Doğranacak
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası Çok Dolu Olmasın
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı. Tereyağı Veya Sıvıyağ Tercih Sizin. Ben Sızma Zeytinyağı Kullandım.
Nefis Arpacık Soğanlı Tencere Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar. Sizlerle Nefis lokum gibi yumuşacık bol sarımsaklı Arpacık Soğanlı tadına doyulmayan tencere kebabı tarifi paylaşacağım 😊😊 eminim deneyen arkadaşlar tadına bayılacak 😊👍👍👌👌 Dilerseniz buyurun yapımına başlayalım.
Öncelikle etleri Kuşbaşı doğrayıp uygun bir tencereye alalım.
Üzerine bir orta boy soğanı incecik doğrayalım orta ateşte kapağı kapalı ara ara karıştırarak kavurmaya başlayalım.
Biz bu arada sarımsakları ve arpacık soğanı soyup yıkayalım biberleri de fotoğraftaki gibi çekirdeklerini temizleyip doğrayalım.
Etlerimiz kavrulurken bir tatlı kaşığı pulbiberi de ilave edip karıştıralım etlerimiz suyunu çekmeye yakın sarımsak ve soğanı ilave edip karıştıralım kapağı kapatalım biz bu arada salçalı suyu hazırlayalım.
Bir kasenin içine 1 yemek kaşığı salçayı alalım üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim iyice karıştıralım erisin.
Şimdi kullanacağımız yağı ilave edelim birkaç tur çevirelim ardından salçalı suyu ilave edelim kapağı kapalı orta ateşte pişmeye bırakalım.
Yemeğimiz pişmeye yakın tuzunu ve biberleri ilave edip karıştıralım.
5 dakika kadar kapağı kapalı pişirelim biberler aşırı pişip erimesin hafif diri kalsın çok daha lezzetli oluyor.
5 dakikanın ardından ocağımızı kapatalım yemeğimizin baharatlarını ilave edelim isteğe bağlı yeşillikte doğranabilir .
Nefis kebabımız servise hazır .
10 dakika kadar dinlendirip servis edelim deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle kalın
|