MALZEMELER
300-400 gr kıyma ( kuşbaşı da olur)
2 adet küçük boy soğan
4 adet yeşil biber
4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 adet orta koy patates
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz
Patates Oturtması Tarifi Yapılışı
Eti tavaya alıyoruz rengi değişene kadar pişiriyoruz üzerine ince doğranmış soğan, biber ve domatesi ekleyip karıştırıyoruz.
Hepsi pişince ocağı kapatıyoruz.
Patatesleri halka halka doğrayıp yağlı tepsiye diziyoruz.
Kıymamızı üzerine gezdirip iyice yayıyoruz.
Ayrı kapta salça ve suyu karıştırıyoruz.
En son üzerine döküp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.
Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
https://i.nefisyemektarifleri.com/20...turtmasi-1.jpg