Yoğurtlu Etli Patetes Yemeği
Malzemeler
300 gr kuşbaşı dana eti
1 kilo orta boy patates (Soyulup iri küp şekilde doğranacak )
1 orta boy kase haşlanmış nohut
2 adet orta boy kuru soğan (Soyulup yemeklik doğranmış )
1 litre su
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, kara biber
Patates kızartmak için :
Sıvııyağ
Üzerinin nane sosu için :
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yoğurtlu Etli Patetes Yemeği Tarifi Yapılışı
Önce eti tencereye koyalım.
Üzerine suyunu ekleyelim bir saat kısık ateşte haşlayalım. Tekrar sonra içine iki orta boy kase sıcak su ekleyelim.
Haşlanmış nohutu ekleyelim karıştıralım.
Tuz, karabiberi serpelim karıştıralım.
Diğer tarafta patatesleri çok az kızartalım. Yemeğe ekleyelim karıştıralım.
Sonra bir küçük tavada az yağda soğanı da biraz soteleyip yemeğe ekleyelim karıştıralım. Bu şekilde kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Bir küçük kasede bir çay bardağı suyu, unu yumurta sarılarını yoğurdu iyice çırpalım.
Sonra yemeğin bir kepçe alıp koyalım karıştıralım. Yavaş yavaş yemeğe ekleyerek karıştıralım. Göz göz oldu mu ocağın altını kapatalım.
Ocağın altını kapatınca bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım. Diğer tarafta kısık ateşte tavada yağlara naneyi kızdıralım yemeğin üzerine dökelim sıcak servis yapalım afiyet olsun
Not gaziantep usulu bir yemek oluyor değişik şekillerde yapılabiliyor
ben bu şekilde yapıyorum
|