HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası!

HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası! (http://forum.hayalsohbet.net/index.php)
-   Tatlılar (http://forum.hayalsohbet.net/forumdisplay.php?f=278)
-   -   Etimek Tatlısı (http://forum.hayalsohbet.net/showthread.php?t=793)

GiCiK 02-28-2014 02:52 PM

Etimek Tatlısı
 
http://img.nefisyemektarifleri.net/2...isi-tarifi.jpg

MAZEMELER :




- 12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • Ceviz ya da Antep fıstığı

HAZIRLANISI:





2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun..

melista 12-31-2020 08:56 AM

Etimek Tatlısı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ben de bu tarifle yaptım. Memnun kaldım:

Etimek Tatlısı

Eklenti 107

Malzemeler:
22 adet etimek
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (sıcak)
Muhallebisi için;
1 litre süt
5 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket toz vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt (soğuk)
Servis için;
Hindistan cevizi
Toz Antep Fıstığı


Hazırlanışı:
Öncelikle etimekleri tepsinizin boyutuna göre dizin.
Ardından orta genişlikte bir tavayı ocağa yerleştirin.
İçine toz şekeri ekleyin.
Orta dereceli ateşte toz şekeri eritin.
Şeker karamelize olarak eridiğinde üzerine sıcak su ilave edin.
Suyu ekledikten sonra katılaşan şekeri karıştırarak 5 dakika kaynatın.
Sonrasında ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Muhallebisi için tencerenin içine süt, toz şeker, un, mısır nişastasını ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Devamında karışımı ocağa alın.
Orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra toz vanilya ve tereyağını ilave edin.
1-2 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Oda sıcaklığında bekletin.
Krem şanti için iki paket toz krem şantiyi karıştırma kabının içine aktarın.
Üzerine iki su bardağı soğuk süt ilave edin.
Mikserle iyice çırpın.
Krem şanti hazır olduğunda ılınan muhallebinin üzerine krem şantiyi ekleyerek üzerini spatula ile düzeltin.
Sonrasında buzdolabında 2 saat soğutun.
Soğuduktan sonra üzerini arzuya göre Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.

Tarif videosu:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...tatlisi-tarifi


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406