Etimek Tatlısı
http://img.nefisyemektarifleri.net/2...isi-tarifi.jpg
MAZEMELER : - 12 adet tuzsuz etimek Şerbeti için:
Muhallebisi için:
HAZIRLANISI: 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım. Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım. Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.. |
Etimek Tatlısı
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ben de bu tarifle yaptım. Memnun kaldım:
Etimek Tatlısı Eklenti 107 Malzemeler: 22 adet etimek Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su (sıcak) Muhallebisi için; 1 litre süt 5 çorba kaşığı toz şeker 6 çorba kaşığı un 2,5 çorba kaşığı mısır nişastası 1 paket toz vanilya 1 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için; 2 paket toz krem şanti 2 su bardağı süt (soğuk) Servis için; Hindistan cevizi Toz Antep Fıstığı Hazırlanışı: Öncelikle etimekleri tepsinizin boyutuna göre dizin. Ardından orta genişlikte bir tavayı ocağa yerleştirin. İçine toz şekeri ekleyin. Orta dereceli ateşte toz şekeri eritin. Şeker karamelize olarak eridiğinde üzerine sıcak su ilave edin. Suyu ekledikten sonra katılaşan şekeri karıştırarak 5 dakika kaynatın. Sonrasında ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin ve oda sıcaklığında dinlendirin. Muhallebisi için tencerenin içine süt, toz şeker, un, mısır nişastasını ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Devamında karışımı ocağa alın. Orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra toz vanilya ve tereyağını ilave edin. 1-2 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın. Oda sıcaklığında bekletin. Krem şanti için iki paket toz krem şantiyi karıştırma kabının içine aktarın. Üzerine iki su bardağı soğuk süt ilave edin. Mikserle iyice çırpın. Krem şanti hazır olduğunda ılınan muhallebinin üzerine krem şantiyi ekleyerek üzerini spatula ile düzeltin. Sonrasında buzdolabında 2 saat soğutun. Soğuduktan sonra üzerini arzuya göre Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis edin. Tarif videosu: https://www.tarifinisevdim.com/detay...tatlisi-tarifi |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:35 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.