![]() |
![]() |
![]() |
#1 | |||||||||
![]() Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Konular: 1131
Şube: Yurtdışı Şubesi İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
![]() Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşım: 0 / 884
Teşekkürler: 42 221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 14
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
![]()
Gün içinde insanlar birbirlerini gördüklerinde en çok ve ilk olarak "nasılsın" diye sorarlar. Hatır sormak deriz buna. Peki, genelde bu soruya nasıl cevap verirsiniz?
- İyiyim… - Teşekkür ederim… - Fena değil… - Yorgun… - Pek iyi değilim… - İyi diyelim, iyi olsun... "Nasılsın" sorusunun geldiği an, çok özel bir durumunuz yoksa, genelde ağız alışkanlığı olarak siz hangi cevabı verirsiniz? Benim yıllardır gözlemlediğim cevap genelde "iyiyim" veya "eh işte, fena değil" cevabıdır. Eğer o an, kişinin hayatında fark yaratan çok güzel bir durum yok ise sadece iyi olmakla yetinilir. Şimdi, bir de o "iyiyim" kelimesi söylenirken nasıl söylendiğine, ses tonuna, duygusuna bakalım. Hangi kelimeleri seçtiğimiz kadar nasıl söylediğimiz de çok önemlidir. Dilimiz "iyiyim" derken içimiz iyi değilse sesin tonu, tınısı, enerjisi çok zayıf çıkar. Zaten karşınızdaki de o "iyiyim"in gerçekten iyi olmadığını anlar. O alışkanlık olan, öğrenilmiş hatır sorma ve cevap vermenin klasik tekrarıdır. Hatta bazen çok iyi olduğumuz, harika olduğumuz zamanlarda bile "süper, çok iyiyim, harikayım" gibi cevaplar vermeye bile çekiniriz. Ne de olsa bir öğrenilmişlik, bir alışkanlık var. Kurumsal iş hayatımda on yıl Amerikalılar ile çalıştım. Adamlara ne zaman nasılsın diye sorsam "harika, süper, muteşem, çok iyiyim" gibi cevaplar alıyordum. Şirketteki ve etrafımdaki Türklerin hiçbirinden böyle, pozitif enerji dolu kelimeler çıkmıyordu. Buna o zamanlar ben de dahildim. ![]() Her zaman kendimize yeni kodlamalar yapma şansımız var. Unutmayın ki ara sıra yaptıklarımız değil düzenli olarak yaptıklarımız, hayatımızı şekillendirir. İyi sonuçlar almak istiyorsak, hiçbir şey yokken bile kendimizi iyi hissetmek istiyorsak bunu zihnimize öğretmeliyiz... Evet, şimdi siz nasılsınız? ![]() Daha doğrusu nasıl olmak istiyorsunuz? Sevgi ve sağlıkla ilerleyin... Ne MuTLu TürKüM DiYeNe ......!!! http://img387.imageshack.us/img387/3...a5ys5iqop8.gif http://www.glitteryourway.com/img/gl...y-61df5cd7.gif |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Bakım ve Guzellik | GiCiK font> | 0 | 11390 | 04-22-2014 12:48 PM |
![]() |
Bakım ve Guzellik | GiCiK font> | 0 | 7538 | 04-22-2014 12:44 PM |
![]() |
Bakım ve Guzellik | aminaz font> | 1 | 8073 | 04-22-2014 12:41 PM |
![]() |
Genel Sağlık | jendavis font> | 1 | 7455 | 04-13-2014 04:26 PM |
![]() |
Aşk ve Sevgi | aaryansb font> | 4 | 9482 | 04-13-2014 03:13 PM |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
|
GiCiK font>, serkan font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|