HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası!

HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası! (http://forum.hayalsohbet.net/index.php)
-   Mutfakta Püf Noktalar (http://forum.hayalsohbet.net/forumdisplay.php?f=569)
-   -   Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları (http://forum.hayalsohbet.net/showthread.php?t=1352)

GiCiK 03-21-2014 02:09 PM

Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
 
Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun.


Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.

  • Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az miktarda koyun.


  • Çorbalarınızda et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.

  • Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar yapabilirsiniz.

  • Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.

  • Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.

  • Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.

  • Domates çorbası yaparken, salça yerine domates püresi, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.

  • Sebze çorbası yaparken içine ekleyeceğiniz şehriye, makarna ya da erişte çorbanıza farklı bir lezzet katar.

  • Maydanoz saplarını temizleyip, incecik kıydıktan sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylece hem çorbalarınızı sunumu güzel olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.

  • Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce ekleyin.

  • Krema ile hazırlanan çorbalarda kremayı ateşten almadan hemen önce ekleyin.

  • Yumurta, limon suyu ve krema ile hazırlanan çorba terbiyesinin kesilmemesi için terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.

  • Beklediği için katılaşan çorbalarınızı seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.

  • Tuz, sütü kesebilir. Bu sebeple sütlü çorbalarınıza tuzu en son ekleyin.

melista 01-12-2021 05:07 PM

Ayrıca, çorbanızı yaptıktan sonra üzerine dökmek için yağda maydanoz, kırmızıbiber veya naneyi çevirerek pişirebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz yağı çorbanın üzerine dökebilir, lezzetini arttırabilirsiniz.

Çorbanızda süt kullanacaksanız tuzu en son aşamada eklemelisiniz. Bu sayede sütünüzün kıvamlı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yararlandığım kaynak: https://www.tarifinisevdim.com/detay...-puf-noktalari


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406