01-30-2014, 04:29 AM | #1 | |||||||||
Üyelik tarihi: Jan 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 430
Konular: 226
Şube: Ankara Şubesi İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 19 [] Paylaşım: 0 / 456 Teşekkürler: 281 30 Mesajına 31 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 11
REP Puanı : 30
REP Seviyesi :
|
Etli yemek tarifleri
ETLİ BARBUNYA
1 kilo taze barbunya ayıklandığında 480-500 gr kadar iç barbunya çıkıyor. Bu da diğer malzemeler eklenince koca bir tencere yemeğine yetiyor. Bu sefer etli hazırlamak istediğim için dondurucuyu şöyle bir kolaçan ettim, 70-80 gr kadar kuşbaşı kuzu etini gördüm. Yemeğe eklemek için az olduğuna karar verip 120 gr kadar da kıyma çıkarttım. Siz evde hangisi varsa onu kullanabilirsiniz ama benim hazırladığım gibi de kullanabilirsiniz çünkü yemek piştiğinde etler de lokum gibi oluyor. Yani kıyma çabuk pişer kuşbaşı et geç diye düşünmenize gerek yok. Kuşbaşı etin pişme süresi neredeyse barbunya ile aynı… Tabi aynı fasulye ile olduğu gibi biraz cacık ve biraz pilav ile mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Sevgiler… Malzemeler: 500 gr taze iç barbunya 200 gr kuşbaşı et ya da kıyma 2 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı etli biber 5 yemek kaşığı zeytinyağı karabiber Yapılışı Barbunyaları ayıklayıp tanelerini 1 su yıkayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Domatesi isteğe göre küp küp doğrayın, isterseniz rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın. Tencereye zeytinyağını alın. Soğanı ve sarımsağı ilave edip 2 dakika kadar soteleyin (hafifçe şeffalaşsın). Eti tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kada kavurun. Suyunu çeken etin üzerine domatesi ve biberleri ilave ederek domates suyunu çekimceye kadar kavurun. Barbunyaları ilave edip 1-2 kez karıştırın ve yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte barbunyaları kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Su kaynayınca tuzunu bi biberini ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.. Afiyet olsun..........................(düŞ) Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Beşamel soslu tavuğu daha önce başka bir başlık altında yayınlamıştım. Şimdi düzenleyip tek başına yayınlamaya karar verdim. Bizim evde beşame soslu yemekler çok sevilir. Ne zaman beşamel soslu tavuk yapacak olsam mutlaka bir de tavuk suyuna çorba pişiririm. Onun tarifini de bu hafta vereceğim Tavuğun etini ve suyunu kullanarak hem pratik hemde lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. İllaki benim verdiğim sebzelere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Evde kalan sebzelerle de farklı bir tarif orataya çıkartabilirsiniz. Malzemeler: 1 kilo kalçalı tavuk budu (3-4 parça) 2 adet orta boy havuç yarım paket brokoli Bir tutam tuz kırmızı pul biber Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Yapılışı: Havuçları ve brokolileri yıkayın. Havuçları soyup 2 iri parçaya bölün, brokolileri ayırıp tencereye alın. Kalçalı tavuk butlarını da tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra brokolilerin 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin ve tencereden alın. Havuçları çatal batacak kıvama gelinceye kadar haşlandıktan sonra brokoliler gibi kenara ayırın ve halka halka doğrayın. Tavukları didiklenecek kıvama gelinceye kadar pişirin. Pişen tavuk butlarının 2 tanesini didikleyin ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine brokoli ve havuçları ekleyerek karıştırın. (1 butu ve tavuk suyunu çorba için ayırın) Sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Kavurduğunuz una su ve süt karışımını azar azar ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Kıvam alan sosa tuz ekleyerek lezzetlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sevgiler.. Beykoz Kebabı (Püreli Kebap) Gelelim kebabımıza… Bu kebabı 2 yıl önce Arnavutköy’de ev yemekleri yapan küçük bir lokantada yemiştim. Öyle beğenmiştim ki ne zaman gitsem bu yemeği sorar oldum. Bugün yarın derken hazırlamam 2 yılı bulmuş. O da 1 gün önce hazırladığım tariften artan haşlanmış patateslerin sayesinde oldu. Dondurucuda da butları görünce tamamdır dedim… Eğlence başlasın… Tarifte de yazdığım gibi kuşbaşı et tavuk eti kullanabilirsiniz ama göğüs eti tercih etmeyin derim. Malzemeler: 3 adet tavuk but (ya da 400 gr kuşbaşı tavuk eti) 4 adet orta boy patlıcan 1 adet orta boy soğan 1 adet çarliston biber tuz, karabiber Yarım su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için) 4 yemek kaşığı sıvıyağ (tavukları sotelemek için) Püresi için: 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığının ucuyla tereyağı Tuz Sosu İçin: 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Üzeri için: Taze kaşar rendesi Yapılışı: Patlıcanları alacağı soyun, karnıyarıkta yaptığınız gibi çok derin olmayan bir çizik atın ve kızdırdığınız sıvıyağ da çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş tabağa alın. Butların derilerini çıkarıp kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve biberleri ince ince yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağı alın, soğanları ve tuzu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tavukları ekleyin ve kavurun. Suyunu salınca biberleri ekleyin ve tavukla pişinceye kadar soteleyin. Pişen tavukları ocaktan alın. Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezin. Bir tavaya alıp üzerine sütü ve margarini ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin tuzla tatlandırın. Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın. Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve patlıcanların tepsisine dökün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Sıcak servis yapın. Etli Yerelması Etli yerelması tam bir kış tarifi, yerelmasını zeytinyağlı yapanlar için güzel bir alternatif. Yerelmasının hafif tatlı olması et yemeğine hoş bir lezzet katıyor. Ben et yemeklerinde ekstra bir baharat kullanmıyorsam mutlaka 1 ya da 2 adet defneyaprağı kullanıyorum. Bu sayede yoğun et kokusunu bastırıyor Malzemeler: 500 gr yerelması 250 gr kuşbaşı et 2 adet orta boy soğan 1 adet havuç 4 su bardağı su + gerekirse 1 su bardağı daha 5 yemek kaşığı sıvıyağ 1 diş sarımsak 1 adet defneyaprağı tuz karabiber Yapılışı: Yer elmalarını soyup istediğiniz 4 parçaya bölün ve su dolu bir kabın içine alın. Havucu soyun ve dilimleyin. Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın, soğan ve sarımsağı tencereye ekleyerek hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlere 4 su bardağı suyu, havuçları ve defneyaprağını ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmiş ise tuzunu ve biberini ekleyip yerelmalarını ilave edin. Yer elmaları pişinceye kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. http://i.hizliresim.com/epnv8r.pnghttp://img207.imageshack.us/img207/3926/76440890.gif http://a1212.hizliresim.com/14/m/h1l2r.png |
|||||||||
düŞ Kullanicisinin Son 5 Konusu | |||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
Hacker dersleri 1-2 | Webmaster Programları | düŞ font> | 1 | 7676 | 04-01-2014 05:03 AM |
Telnet komutları | HayalSohbet.Net Özel | düŞ font> | 0 | 3174 | 04-01-2014 04:36 AM |
Telnete nasıl girerim | Genel Paylaşım | düŞ font> | 0 | 3991 | 04-01-2014 04:29 AM |
En güzel forum siteleri | Duyurular | düŞ font> | 1 | 3132 | 03-30-2014 05:41 AM |
Bedava sohbet odaları | HayalSohbet.Net Özel | düŞ font> | 2 | 3035 | 03-30-2014 05:33 AM |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
(View-All) Konu Okunma Sayisi : 3 | |
düŞ font>, LoRd font>, serkan font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|