HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası!

sohbet odaları

Go Back   HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası! > HayalSohbet.Net ~Yaşamın İçinden~ > Yemek tarifleri > Etli Yemekler


Kullanıcı Tag Listesi


Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi
Etli yemek tarifleri
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler
 
Görüntüleme
1631
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-30-2014, 04:29 AM   #1
Üye
düŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HayalSohbet.Net - Türkiyenin Sohbet ve Paylaşım Platformu! www.hayalsohbet.net - irc.hayalsohbet.net
Üye No: 554
Üyelik tarihi: Jan 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 432
Konular: 226
Şube: Ankara Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Melek Gibi
Tuttuğu Takım:

Level: 19 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 457
Güç: 144 / 10477
Tecrübe: 30%

Teşekkürler: 281
29 Mesajına 30 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 30
REP Seviyesi : düŞ is on a distinguished road
yeni Etli yemek tarifleri

ETLİ BARBUNYA

1 kilo taze barbunya ayıklandığında 480-500 gr kadar iç barbunya çıkıyor. Bu da diğer malzemeler eklenince koca bir tencere yemeğine yetiyor.
Bu sefer etli hazırlamak istediğim için dondurucuyu şöyle bir kolaçan ettim, 70-80 gr kadar kuşbaşı kuzu etini gördüm. Yemeğe eklemek için az olduğuna karar verip 120 gr kadar da kıyma çıkarttım. Siz evde hangisi varsa onu kullanabilirsiniz ama benim hazırladığım gibi de kullanabilirsiniz çünkü yemek piştiğinde etler de lokum gibi oluyor. Yani kıyma çabuk pişer kuşbaşı et geç diye düşünmenize gerek yok. Kuşbaşı etin pişme süresi neredeyse barbunya ile aynı…
Tabi aynı fasulye ile olduğu gibi biraz cacık ve biraz pilav ile mükemmel bir lezzet oluşturuyor.
Sevgiler…
Malzemeler:
500 gr taze iç barbunya
200 gr kuşbaşı et ya da kıyma
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı etli biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı karabiber
Yapılışı
Barbunyaları ayıklayıp tanelerini 1 su yıkayın.
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Domatesi isteğe göre küp küp doğrayın, isterseniz rendeleyin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın.
Tencereye zeytinyağını alın. Soğanı ve sarımsağı ilave edip 2 dakika kadar soteleyin (hafifçe şeffalaşsın).
Eti tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kada kavurun.
Suyunu çeken etin üzerine domatesi ve biberleri ilave ederek domates suyunu çekimceye kadar kavurun.
Barbunyaları ilave edip 1-2 kez karıştırın ve yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Kısık ateşte barbunyaları kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Su kaynayınca tuzunu bi biberini ilave edip karıştırın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.. Afiyet olsun..........................(düŞ)

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Beşamel soslu tavuğu daha önce başka bir başlık altında yayınlamıştım. Şimdi düzenleyip tek başına yayınlamaya karar verdim. Bizim evde beşame soslu yemekler çok sevilir.
Ne zaman beşamel soslu tavuk yapacak olsam mutlaka bir de tavuk suyuna çorba pişiririm. Onun tarifini de bu hafta vereceğim
Tavuğun etini ve suyunu kullanarak hem pratik hemde lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. İllaki benim verdiğim sebzelere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Evde kalan sebzelerle de farklı bir tarif orataya çıkartabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kilo kalçalı tavuk budu (3-4 parça)
2 adet orta boy havuç
yarım paket brokoli
Bir tutam tuz
kırmızı pul biber
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Havuçları ve brokolileri yıkayın. Havuçları soyup 2 iri parçaya bölün, brokolileri ayırıp tencereye alın.
Kalçalı tavuk butlarını da tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra brokolilerin 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin ve tencereden alın.
Havuçları çatal batacak kıvama gelinceye kadar haşlandıktan sonra brokoliler gibi kenara ayırın ve halka halka doğrayın. Tavukları didiklenecek kıvama gelinceye kadar pişirin.
Pişen tavuk butlarının 2 tanesini didikleyin ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine brokoli ve havuçları ekleyerek karıştırın. (1 butu ve tavuk suyunu çorba için ayırın)
Sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Kavurduğunuz una su ve süt karışımını azar azar ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Kıvam alan sosa tuz ekleyerek lezzetlendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sevgiler..
Beykoz Kebabı (Püreli Kebap)

Gelelim kebabımıza… Bu kebabı 2 yıl önce Arnavutköy’de ev yemekleri yapan küçük bir lokantada yemiştim. Öyle beğenmiştim ki ne zaman gitsem bu yemeği sorar oldum. Bugün yarın derken hazırlamam 2 yılı bulmuş. O da 1 gün önce hazırladığım tariften artan haşlanmış patateslerin sayesinde oldu.
Dondurucuda da butları görünce tamamdır dedim… Eğlence başlasın… Tarifte de yazdığım gibi kuşbaşı et tavuk eti kullanabilirsiniz ama göğüs eti tercih etmeyin derim.

Malzemeler:
3 adet tavuk but (ya da 400 gr kuşbaşı tavuk eti)
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan
1 adet çarliston biber
tuz, karabiber
Yarım su bardağı sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)
4 yemek kaşığı sıvıyağ (tavukları sotelemek için)
Püresi için:
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığının ucuyla tereyağı
Tuz
Sosu İçin:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Taze kaşar rendesi
Yapılışı:
Patlıcanları alacağı soyun, karnıyarıkta yaptığınız gibi çok derin olmayan bir çizik atın ve kızdırdığınız sıvıyağ da çevirerek kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlu serilmiş tabağa alın.
Butların derilerini çıkarıp kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve biberleri ince ince yemeklik doğrayın.
Tavaya sıvıyağı alın, soğanları ve tuzu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Tavukları ekleyin ve kavurun. Suyunu salınca biberleri ekleyin ve tavukla pişinceye kadar soteleyin. Pişen tavukları ocaktan alın.
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezin. Bir tavaya alıp üzerine sütü ve margarini ekleyin, tavada karıştırarak sütü tamamen çektirin tuzla tatlandırın.
Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine dizin. Sotelediğiniz tavukları patlıcanlara paylaştırın.
Hazırladığınız püreyi tavukların üzerine paylaştırın ve kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin.
Son olarak su ve salçayı iyice karıştırın ve patlıcanların tepsisine dökün.
200 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın.
Sıcak servis yapın.

Etli Yerelması
Etli yerelması tam bir kış tarifi, yerelmasını zeytinyağlı yapanlar için güzel bir alternatif. Yerelmasının hafif tatlı olması et yemeğine hoş bir lezzet katıyor.
Ben et yemeklerinde ekstra bir baharat kullanmıyorsam mutlaka 1 ya da 2 adet defneyaprağı kullanıyorum. Bu sayede yoğun et kokusunu bastırıyor

Malzemeler:
500 gr yerelması
250 gr kuşbaşı et
2 adet orta boy soğan
1 adet havuç
4 su bardağı su + gerekirse 1 su bardağı daha
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 adet defneyaprağı
tuz
karabiber
Yapılışı:
Yer elmalarını soyup istediğiniz 4 parçaya bölün ve su dolu bir kabın içine alın.
Havucu soyun ve dilimleyin. Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tencereye sıvıyağı koyup kızdırın, soğan ve sarımsağı tencereye ekleyerek hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Suyunu çeken etlere 4 su bardağı suyu, havuçları ve defneyaprağını ilave edin.
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
Etlerin pişip pişmediğini kontrol edin, eğer pişmiş ise tuzunu ve biberini ekleyip yerelmalarını ilave edin.
Yer elmaları pişinceye kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

düŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

düŞ Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Hacker dersleri 1-2 Webmaster Programları düŞ 1 6187 04-01-2014 05:03 AM
Telnet komutları HayalSohbet.Net Özel düŞ 0 2166 04-01-2014 04:36 AM
Telnete nasıl girerim Genel Paylaşım düŞ 0 2889 04-01-2014 04:29 AM
En güzel forum siteleri Duyurular düŞ 1 1938 03-30-2014 05:41 AM
Bedava sohbet odaları HayalSohbet.Net Özel düŞ 2 1950 03-30-2014 05:33 AM

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

(View-All Konu Okunma Sayisi : 3
düŞ, LoRd, serkan
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:41 PM.

Forum Yasal Uyarı

Kuruluş : 2013
2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır.
HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir.
Sohbet - Chat
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402