Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi
MALZEMELER
3 kişiliktir 300 gr. kuşbaşı dana eti 2 adet patlıcan 4 adet domates 3 adet yeşil biber 4 yemek kaşığı margarin 4 yemek kaşığı salça (1 kasik biber salcasi olması daha iyi) 5 diş sarımsak Maraş biberi (kırmızı olsun ama kırmızı pul biber unutmayın) tuz Hazirlanisi İlk olarak güvecin içine iki kaşık margarini koyalım. Sırayla, doğramış olduğumuz yeşil biberi, eti, patlıcanı, domatesi ve sarımsakları ilave edelim. Hepsinin üzerine 4 yemek kaşığı salçamızı ve 2 kaşık margarinimizi en üstüne koyalım. Önceden ısıtmış olduğumuz 220 derecelik fırına güvecin kapağı kapalı bir şekilde koyalım. 30 dakika sonra pul biberi ve tuzu ekleyip karıştıralım. Yarım saat daha pişirelim. Arada bir karıştıralım. 1 saat pişirdikten sonra 20 dakika daha güvecin kapağını açıp yağına düşene kadar pişirelim Afiyet Olsun . |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:41 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.