-
Etli Yemekler
(
http://forum.hayalsohbet.net/forumdisplay.php?f=279)
GiCiK |
03-10-2014 12:19 PM |
Karniyarik tarifi
http://img.nefisyemektarifleri.net/2...arniyarik1.jpg
Karnıyarık Malzemeleri
- 500 gr az yağlı kıyma et
- 2 orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 tane orta boy patlıcan
- 10 tane orta boy patates
- Karnıyarığın üzeri için 2 tane domates
- 2 tane yeşil sivri biber
Pişmesi için
- Üzerine 2 çay fincanı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Karnıyarık Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz.
- Patatesleri soyuyoruz bıçakla üzerinden bir dilim kesiyoruz.
- Tüm patatesleri içini bıçak veya oyacakla oyuyoruz.
- Patatesleri ve kestiğimiz dilimleri sıvı yağda kızartıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Kıymayı tencereye koyup biraz kızartıyoruz.
- Doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Soğanlarda pişene kadar kavuruyoruz, içine karabiberi tuzu pulbiberi karıştırıp ateşten alıyoruz.
- Doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
- Harcımızı patlıcanların patateslerin içine dolduruyoruz.
- Patlıcanların üzerine domates biber dilimlerini koyuyoruz.
- 1 kasede 2 çay fincanı suyu 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıp üzerine döküyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Kıymayı kavururken yağ koymuyoruz kısık ateşte kavurursak kendi yağını verir.
Afiyet olsun.
|
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:08 AM. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.