Patatesli Ay Çörek
http://img.nefisyemektarifleri.net/2010/09/ay2.jpg
Malzemeler
Hazırlanışı Yarım su bardağı ılık suyun içinde bir paket mayayı eritin. Yoğurma kabında yoğurt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, erittiğiniz maya, yumurta beyazı ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamuru iki paçaya bölün. Her birini merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, kare şeklinde kesin(hamurun yapışmaması için zemini hafif unlayın). Kestiğiniz karelerin içine patatesli harç koyup, rulo yapın sonra ay şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Mayalanması için sıcak bir ortamda ( 40-45 dak) bekletin. Mayalanınca(çörekler iki katına ulaşınca) önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. İç harçı: Haşladığınız patatesleri rendeledikten sonra peynir, maydanoz, tuz, karabiber isteğe göre kırmızı pul biber ile karıştırın. |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.