-
Diğer Tarifler
(
http://forum.hayalsohbet.net/forumdisplay.php?f=289)
GiCiK |
02-28-2014 02:05 PM |
Keşkek (Tavuklu)
http://mutfaksirlari.com/wp-content/.../05/keskek.jpg
Malzemeler: Üzeri için: -
kırmızı toz biber
-
Terayağı ya da sıvıyağ
Yapılışı: -
Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın)
-
Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
-
Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
-
Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
-
Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dk kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
-
Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
-
Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırılarak pişirin.
-
Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.
|
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:13 AM. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.