Erik Reçeli
MALZEMELER
1 kg erik 750 gram şeker 3-4 tane limon tuzu Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Merhabalar yuvamızda mutluluk soframızda bereket afiyet eksik olmasın inşallah nefis yemek ailesi değerli takipçilerim sizlerle Harika mı Harika lezzetli mi lezzetli bir reçel tarifi paylaşacağım yiyenlerin tadına doyamadığı bir eriğin reçeli nasıl bu kadar güzel olur deyip afiyetle yedikleri süper bir tarif gelelim tarifimize. Eriklerimizi yıkayıp ortadan iki ye bölüp içinden çekirdeğini çıkaralım. Çekirdeklerini çıkardığımız erikleri bir kaseye koyup tencereye koyalım. Ardından erikleri koyduğumuz kaseye şekeri de ölçelim yani bir ölçü erik bir ölçü şeker tencerede karıştırıp altını kısık açalım. Suyunu salmaya başlayınca ocağın altını açalım dikkat edelim ki taşmasın. Kaynamaya başlayınca limon tuzunu da atalım reçelimizi fazla karıştırmayalım ki erikler parçalanmasın reçelimiz kıvam alınca eğer kışlık yapmışsak konserve kavanozlarını sıcak kapatıp soğuyunca erzak dolabımıza kaldıralım ben bu yıl yaklaşık 10 kavanoz yapmışımdır şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.