HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası!

sohbet odaları

Go Back   HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası! > HayalSohbet.Net ~Yaşamın İçinden~ > Anne Ve Çocuk Dünyası > Aile Planlaması


Kullanıcı Tag Listesi


Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi Mutlu Bir Aile Olmanin Sirri...
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler
 
Görüntüleme
2545
Önceki Konu
önceki Konu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-09-2014, 12:49 AM   #1
Üye
GiCiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HayalSohbet.Net - Türkiyenin Sohbet ve Paylaşım Platformu! www.hayalsohbet.net - irc.hayalsohbet.net
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
Konular: 1131
Şube: Yurtdışı Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  none
Tuttuğu Takım:

Level: 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26248
Tecrübe: 39%

Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi : GiCiK will become famous soon enoughGiCiK will become famous soon enough
Arrow Mutlu Bir Aile Olmanin Sirri...

Mutlu Bir Aile Olmanin Sirri...


Çocuklarınızın sevgi ve huzur dolu bir ortamda büyümesi çok önemli. Mutlaka her evde kavga olur ama önemli olan evin içinde genel olarak huzurlu ve sakin bir ortamı sağlayabilmek.

Peki nasıl? Önerilerimizle...
Ruh hali bulaşıcıdır! Her anne bir aile bireyinden diğerine gerginliğin ne çabuk yayılacağını bilir.
Çoğu zaman farkında olmasak da elimizde olmadan çevremizdekilerin ruh halinden etkileniriz. Bir araştırma herhangi bir yabancının bile bebek ağlamasına tansiyon yükselmesi ve kan basıncının artması gibi bilinçsiz tepkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Konu üzerinde sorumluluğu olmayan kişilerin bile başka kişilerin stresine böyle tepki gösterdiğini varsayarsak kim bilir biz kendi evimizde olanlardan ne kadar etkileniyoruz. Stresli aile ortamı kaçınılmaz önemli olan onu en aza indirmek. İşte annelerin evdeki huzuru koruma yolları...


KARNI ACIKANLARI BESLEYİN

Çocuklar genelde acıktıklarını fark etmez. Sakince 'Acıktım!' demek yerine huysuzlaşır ve en ufak bir şeye bile patlarlar. Kan şekerinin kırılma noktasına kadar düşmesini beklememek gerekir.
Arabada bulunduracağmız bisküviler dolapta çocuğun boyunun yeteceği yükseklikte duran peynirler mutfak masasındaki meyveler sorunu çözebilir
Çocuğunuz nedensiz yere mızmızlanmaya başlarsa ikşam yemeği 10 dakikaya hazır olacak olsa bile ona atıştırmalık ermekte yarar var.
Siz de sinirlerinizi atıştırmak için yanınızda hafif ıtıştırmalıklar bulundurabilirsiniz.
Uzmanlara göre çocuklar davranışlarının sonucunu bildikleri zaman daha az sorun çıkarıyor. Konmuş her kuralın sonucunu görmek için karşı çıkmaya meyilli oluyorlar. Ama yemek vaktinin oyuncaklar Toplandıktan ve banyo yapıldıktan
sonra geleceği belirtilirse çocuk yıkanmayla ilgili çok sorun çıkarmayacaktır.


'Salondaki çalar saat çaldığında televizyon saatinin bittiğini anlıyorlar ve biraz daha seyretmek için mızmızlanmıyorlar.
Ben de sürekli onları kontrol edip uyaran polis rolünü üstlenmemiş oluyorum.'
Hazal Yerlikaya 7 yaşındaki İdil ve S yaşındaki Kemal'in annesi.
İdil'in ve Kemal'in annesi belli bir rutini korumanın onu 'kötü anne' pozisyonundan kolayca çıkardığım belirtiyor.
Bu yöntem yeni yürümeye başlayan çocuklar kadar büyük çocuklar için de geçerli. Sinirli bir çocuğu patlamadan önce sakinleşmeye gönderin. Genelde anneler çocuğu ortamdan uzaklaştırmayı bir ceza olarak kullanır. Aslında sakinleşme ve siniri frenleme yolu olarak kullanılmaları daha yararlı. Olayların kızıştığını fark ettiğiniz zamançocuğunuzu odasına gönderip istediği bir şarkıyı söylemesini veya bir kitaba bakmasını önerebilirsiniz. Kitabı veya şarkısı bittiğinde odasından çıkıp sakince konuşmaya devam edebilir.



SAKİN PROTESTOYA İZİN VERİN!

Çocuklar her zaman kurallara uymaz ve biz de onların hayal kırıklıklarım sessizce aşmalarını bekleyemeyiz. Ama bütün aileyi strese sokmalarına da izin vermemeliyiz. Çocuğunuzun bağırıp çağırarak enerji atması gerekiyorsa bunu özel olarak kendi odasında kapısını kapatıp yapmasını isteyin.
Sakinleşip neden mutsuz olduğunu anlatırsa eşinizle birlikte onu dinlemelisiniz.
Böylece çocuğunuz yürümeye başladığı andan itibaren siniriyle odasında kendisi baş etmeyi öğrenir. Kocaman gözlerle bağırarak odasına giden çocuklar genelde 30 saniye içinde gözleri yaşlı bir şekilde ama sakinleşmiş olarak geri gelecektir. Ne de olsa izleyici yokken sinir krizi geçirmenin hiçbir zevki yok.



ONLARIN DA PROGRAMLARI VAR!

Çocuklar kötü sürprizlerden en az bizim kadar rahatsız olur. Onların planlarını onlardan habersiz bir şekilde değiştirmek ağlama krizlerine neden olur.
Bu yüzden oyun zamanlarının biteceğini 5 dakika önceden bildirin. Dışarı çıkmadan önce ne yapacağınızı konuşun. '
Önce markete gideceğiz elma ve muz alacağız ama şeker almayacağımızı bilmelisin sonrasında da parkta teyzenle buluşacağız ve biraz gezeceğiz.' gibi...
Uzmanlar bunun özellikle günlük rutinde aksaklık yaratan planlar için önemli olduğunu vurguluyor. Oyuncaklarıyla oynamak yerine sizin istediğiniz bir şeyi yapmasını talep edeceğiniz zaman bunu bebişinize önceden belirtmelisiniz.



HERKES ÖZEL ILGI İSTER

Çocuklar dışlandıklarını hissettiklerinde yaygara çıkarmaya bayılır!

'Kızım huysuzlaşmaya başlarsa onu karşıma alıp benden istediği özel bir şey olup olmadığını soruyorum. Puzzle veya bir oyunun onları nasıl sakinleştirdiğini görmek çok ilginç.' Arzu Yalçıntaş 5 yaşındaki Merve'nin annesi.
Dikkat edilmesi gereken nokta evde büyük kardeşler varsa onlarla da tek tek ilgilenmek gerektiği. Büyük kardeşin küçüğe sataşmaya başladığını fark ettiğinizde onunla baş başa kitapçıya yapacağınız bir gezi bir süreliğine de olsa davranış problemlerini düzeltecektir.



BEBEĞİNİZ SİZİN SINIRLARINIZ İÇİNDE ÖZGÜR OLSUN

Siz araba kullanırken koltukta düzgün oturması yeterli uyku alması gibi önemli konularda sonuna kadar savaşabilirsiniz. Ama kişisel tercihlerle ilgili problemlerde onun tartışmayı kazanmasına izin verin.
'Kızımın sürekli -Erkek Fatma- gibi giyinmesi beni çok rahatsız ediyordu. Onu şirin kız kıyafetleri giymesi için çok zorlamaştım. Ama sonunda onun kendi tarzım yaratmaya hakkı olduğunu fark ettim.'
Neslihan Şanhtürk 7 yaşındaki Özlem'in annesi.
Uzmanlar evdeki gerginliği azaltmak için çocuğunuza birçok seçenek sunmanızı öneriyor. Hem de bu seçeneklerin sizin isteklerinize ters olması gerekmiyor. Örneğin yaptığınız üç-dört çeşit yemekten ikisini seçmesini istediğinizde kontrolün kendilerinde olduğunu düşünür ve sorun çıkarmazlar.



TEKNOLOJİ HUZURUNUZU ENGELLEMESİN

Birçok çocuk için telefon kardeşten daha kıskanılacak bir şeydir. 'Annem benden çok saçma bir cihazla ilgileniyor.' diye düşünmeleri çok olasıdır. Çocuklar için kıskançlığın doruğa çıktığı anlaryatmadan önceki zamanlardır. Sizin minik canavarı yedirmekyatmaya hazırlamak yeterince güçken bir de konuşkan arkadaşlarakrabalar arayınca geceniz cehenneme döner. Bu durumu engellemek için çocuğunuzun yatma saatinden iki-üç saat öncesinde telefonları açmayı bırakıp telesekretere bağlanmalarına izin verin.
Onu yattıktan sonra da mesajlarınızı dinlersiniz. Gecelerimizin vazgeçilmesi televizyonlar... Siz yemek yaparken çocuğunuzun sizi meşgul etmesini istemiyorsanız televizyona (3 yaşından sonra) onu ürkütmeyecek bir video film koyabilirsiniz. Ancak televizyondan gelen sabit seslerin yanında bir de
'Hastalıkta ve sağlıkta ölümde ve doğumda: neşede ve kederde güvenli ve sıcak olan. tek ver sıcak aile ortamı!
çocuğunuz televizyona gözlerini yapıştırıp başka bir şeyle ilgilenmiyor sizi dinlemiyorsa geceniz kabusa dönüşmeye başlıyor demektir. Hemeeeennn televizyonu kapatın!



MIZMIZLARI GÜLDÜRÜN!

Çocuklarınız sürekli didişiyorsa en iyi çözüm onları güldürmektir. Özellikle yaptığınız komik hareketler dikkatlerini hemen dağıtır. Örneğin babanın birden yüksek sesle şarkı söylemeye başlaması tartışmayı sonlandırır ve çocukların kıkırdamasını sağlar. Yemekten önce çocuğunuz sorun çıkarmaya veya ağlamaya başlarsa yemeği birlikte pişirmeyi önerin. Böylece hem yeni bir şeyler öğrenirler hem de diğer aile üyelerinden bolca övgü alırlar. Bu
durum mutfakta işleri yavaşlatacak olsa da evdeki sakinliğin devamlılığını sağlar.
Uzmanlar kardeşlerine kötü davranan çocuklara öpücük cezası vermenin doğru olacağını belirtiyor. Alışılmadık bir ceza türü gibi gözükse de çok işe yarıyor. Çocuğunuzdan ailedeki herkesi tek tek öpmesini ve onları sevdiğini söylemesini isteyin. Ama bunu yapmasını sizin istediğinizi kimseye söylememeli.
Ailedekiler çocuğunuzun bu davranışına önceleri şaşırabilirler ama sonra onlar da sevgilerini dile getirecektir. Böylece ailece birbirinize sık sık sevgi sözleri söyleme alışkanlığı edinebilirsiniz.
Neyse ki sevgi de huysuzluk kadar bulaşıcıdır. Bu nedenle ne kadar çok sevginizi gösterirseniz o kadar karşılığım alırsınız. Ayrıca unutmayın ki sevgi yakalamaktan hiç sıkılmayacağınız bir kelebektir!




AİLE BAĞLARI

Hepimiz ilk adımlarımızı onların yanında attık. İlk gülüşümüze ilk hıçkırığımıza önce anne-babamız şahit oldu. Belki birçoğunuz büyüyüp onlar gibi olmayı hayal etti. Kimilerinizse onlardan nasıl kopacağını düşünüp zaman zaman dertlendi! Öyle ya da böyle herkes bir gün anne-babasının o sıcacık ve güvenli kucağından kalkmak zorunda kalıyor öyle değil mi?
Yazımızda Memorial Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Dr. Leyla Benkurt Aklaş aile kavramından ve bu kurumun öneminden bahsediyor.



AİLENİN TEMELİ

Aile bireyin hem biyolojik hem de psikolojik doğumunun ve oluşumunun temellerinin atıldığı bir kurum. Aynı zamanda da toplumu oluşturup şekillendirir. Bu bakış açısından yola çıkarak aileden bireyin yetiştirilmesi ve toplumun huzuru için bazı işlevleri yerine getirmesi beklenir. Bildiğiniz gibi aile üyelerinin yiyecekgiyecek ve kalacak yer gibi ihtiyaçlarının karşılanması bu işlevler arasında.
Çocukların sosyal hayatı ahlak ve amaçların sürekliliğini sağlama da anne-babamn diğer görevler arasında. Düzeni sürdürme ve toplum içinde üretimde bulunmayı da unutmamak gerekir! Kurumsal bir yapı olarak beklentilerin yüklendiği ailenin temelindeyse duygusal paylaşımlar yatar.



YAPISI

Ailenin yapısı aile üyelerinin karşılıklı beklentileriyle tanımlanan görünmez sınırlarla belirlenir.
Aile içindeki ilişkiler zaman içinde tekrarlanır. Aile üyeleri ailedeki alt sistemleri oluşturur. Bir aile üyesinin farklı alt sistemlerde farklı güçleri ve rolleri bulunur. Mesela bir kadın eşiyle kurduğu sistemde pasif güçsüzken çocuklarla beraberken yöneten güçlü ve söz sahibi olabilir.



ROLLER

Sağlam bir karı-koca alt sistemi oluşturmak için evlenmeden önceekonomik ve duygusal bağımsızlık kazanmış olunmalı.
Ailesinden farklı amaç ve kariyer çizgisi oluşturabilmiş toplumda üretici bir yetişkin birey donanımına ulaşmış olmak da çok önemli. Böylece çiftin aile büyükleri de evliliği kabul eder. Kuşaklar arası inançlar beklentiler açısından yeni çift sıkıntı yaşamamış olur. Sonuç olarak alışkanlıklar rercihler ve önceliklere saygı göstermeliyiz. Diğerinin yerine Kendimizi koyabilmeliyiz.



UZMANIMIZIN ÖNERİSİ

Eşinizi değiştirip kendinize uydurmaya çalışmayın. Farklı olmasına rağmen sevmeyi kabullenmeyi bilmek çok önemli. Ortak zaman geçirmeniz konusunda kişisel tercih ve önceliklerinizden vazgeçebilirsiniz. Özgürlüklere bireysel varoluşlara da saygı göstermeniz şart! Eşimizin hoşlandığı ve yapmamızı istediği şeyleri kendimizi hırpalamadan gerçekleştirip bunu bir güç ve rekabet konusu olmaktan çıkarabilmeliyiz. Ailemizin çevremizin önceliklerindense kendi evliliğimizin önceliklerini düşünmeliyiz. Çünkü onlar eşimizi ve yaşantımızı bizim kadar iyi bilemez. Bu yüzden sevdiklerimiz hep elimizin altında diye onlara olan sevgibeğeni ve saygımızı göstermeyi ertelememek gerekir.



GÖREVLER

Yeni sistem anne-baba olmayla yeniden değişime uğrar. Yenidoğan minik üyeyle birlikte annenin yükü iki katına çıkar. Ekonomik önceliklerin değişmesi sosyal hayatın kısıtlanması duygusal dengelerin değişmesi de tabii bunu etkiler. Eşlerin birbirine karşı olan beklentileri artıp anlaşamadıklarında iş ayrılığa kadar gidebilir.
Hamilelik dönemi boyunca çift olarak kendinizi hazırlamanız yeni yaşam tarzını kabullenmeniz aile ve arkadaşlarınızın da bu anlamda
yanınızda olması ailenize olumlu katkı sağlar. Ayrıca anne-baba olunca daha özverili sabırlı anlayışlı sevecen ve verici bir yapıya kavuşursunuz. Kendi ailenizi daha iyi anlar ve bu değişimle doğagelecek ve çevreye duyarlılığınız artar.
Miniğinizin uyku beslenme korunma işleriyle ilgili sorunların geçici bir dönem olduğunu unutmayın! Ne de olsa ona hayatının sonuna kadar siz yemek vermeyeceksiniz! Yine eski sosyal yaşamınıza bir süre sonra geri dönebileceksiniz endişelenmeyin.



İLİŞKİLER

Çocuğunuz büyüdükçe bakımı ev işleri evin geçimi derken anne-baba olarak rollerinizin tekrar çizilmesi gerekir. Çocuğunuzun eğitiminde tutarlı ve uzlaşıcı olmanız çok önemli. Ayrıca aile büyükleriyle çocuğunuz arasındaki sınırları belirlemezseniz bedenini denetlemeyi öğrendiği dönemleri zorlaştırırsınız. Uyku saati yemek yedirme tuvalet eğitimi tutturma davranışları anne-baba olarak sizin aranızda ciddi sorunlara neden olabilir. Tutarlı ve sakin olun. Onu dinleyin ve sakın ona sürekli: 'yapma elleme' gibi cümleler kurmayın. Bu dönemde genellikle çocukla ilgili sorumluluklar annenin üzerinde olur. Bu yüzden yorulduğunuzda takdir edilmediğinizde ya da önemsenmediğinizde eşinizi suçlayabilirsiniz.
Özellikle çalışan anneyseniz çocuğunuzu ihmal ettiğiniz düşüncesine kapılabilirsiniz. Suçluluk duygusu yaşarsınız. Size yeterince iyi bir anne olduğunuzun hissettirilmesi gerekir. Burada eşinize çok iş düşüyor. Karı-koca olarak arada ufak tatiller yürüyüşler yapmak size iyi gelecek.



SORGULAMA DÖNEMİ

Çocuğunuz büyüyüp yuvaya veya okula başlayınca ister istemezdiğer çocuk ve ailelerle kıyaslamalar başlar. Dış dünyadaki yeterliliğikendine güveni yeni konuları öğrenme becerisi öğretmen ve akranlarıyla kurduğu ilişkiler anne-babalar için önemli hale gelir. Çocuğun başarısı ve becerisi sadece anne-babamn becerisiymiş gibi davranmak çocuktur diye umursamamak aranızda tartışmalara yol açabilir.
Mutluluğun tanımı bile o kadar değişken ve kişiselken buna ulaşma yollarının çeşitliliği kaçınılmaz bir hal alıyor tabii. Hollyvvood filmlerinde gülümseyen mutlu ailelere bakınca 'Küçük ev' den 'Cosby ailesi'ne kadar birçok değerde rollerinde sınırlarda değişiklikler görülür.


___________________________________________

Ne MuTLu TürKüM DiYeNe ......!!!



http://img387.imageshack.us/img387/3...a5ys5iqop8.gif
http://www.glitteryourway.com/img/gl...y-61df5cd7.gif
GiCiK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

GiCiK Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Günde 1.5 litre su içip 2.5 kilo verebilirsin… Bakım ve Guzellik GiCiK 0 11109 04-22-2014 12:48 PM
Sık yıkanan saç daha fazla dökülüyor Bakım ve Guzellik GiCiK 0 7317 04-22-2014 12:44 PM
Koyu renk ruj ne zaman sürülür? Bakım ve Guzellik aminaz 1 7835 04-22-2014 12:41 PM
El Titremesi Neyin Belirtisidir ? Genel Sağlık GiCiK 0 7191 04-13-2014 04:26 PM
Sevgiliye Romantik Aşk Sözleri Aşk ve Sevgi aaryansb 4 9251 04-13-2014 03:13 PM

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

(View-All Konu Okunma Sayisi : 2
GiCiK, serkan
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57 PM.

Forum Yasal Uyarı

Kuruluş : 2013
2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır.
HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir.
Sohbet - Chat
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406