5 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Tercihe bağlı olarak eritilmiş tereyağda kullanılabilir bence öyle daha lezzetli)
250 Gr Ezilmiş beyaz peynir (Peyniri iyi seçin ki börek iyi olsun
)
100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Demet Maydanoz
Yapimi
Öncelikle bir adet yufkamızı çukur bir fırın kabın içerisine yerleştirip kabın kenarlarından sarkıtıyoruz.
Ayrı bir kapta yumurta süt ve sıvıyağını karıştırıyoruz.
Kalan yufkaları irili parçalarda parlaçayıp yumurtalı sütlü karışıma katıyoruz.
Bu karışımın yarısını çukur kaptaki yufkanın üzerine döküyoruz.
Ortasına harmanladığımız beyaz peynir, kaşar peynir ve maydanozu boşaltıyoruz.
Üzerine kalan sütlü ve yufkalı karışımı boşaltıyoruz.
Kenardan sarkıttığımız yufkayı üzerine kapatıyoruz.
Daha sonra önceden 170 dereceye getirdiğimiz fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Tabi ki sıcacık böreklerimizi servis yapıyoruz
Afiyet olsun