Erik Reçeli
MALZEMELER
1 kg erik
750 gram şeker
3-4 tane limon tuzu
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı
Merhabalar yuvamızda mutluluk soframızda bereket afiyet eksik olmasın inşallah nefis yemek ailesi değerli takipçilerim sizlerle Harika mı Harika lezzetli mi lezzetli bir reçel tarifi paylaşacağım yiyenlerin tadına doyamadığı bir eriğin reçeli nasıl bu kadar güzel olur deyip afiyetle yedikleri süper bir tarif gelelim tarifimize.
Eriklerimizi yıkayıp ortadan iki ye bölüp içinden çekirdeğini çıkaralım.
Çekirdeklerini çıkardığımız erikleri bir kaseye koyup tencereye koyalım.
Ardından erikleri koyduğumuz kaseye şekeri de ölçelim yani bir ölçü erik bir ölçü şeker tencerede karıştırıp altını kısık açalım.
Suyunu salmaya başlayınca ocağın altını açalım dikkat edelim ki taşmasın.
Kaynamaya başlayınca limon tuzunu da atalım reçelimizi fazla karıştırmayalım ki erikler parçalanmasın reçelimiz kıvam alınca eğer kışlık yapmışsak konserve kavanozlarını sıcak kapatıp soğuyunca erzak dolabımıza kaldıralım ben bu yıl yaklaşık 10 kavanoz yapmışımdır şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin
|