Kadayıflı Kek Tarifi
MAZEMELER
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket Kabartma tozu
4 Yemek kaşığı un
1 su bardağı kadar kırılmış ceviz
Yaklaşık 100 gr çiğ kadayıf
Şerbeti için gerekenler :
2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
İnce bir dilim limon
Kadayıflı Kek Tarifi Yapılışı
Tencereye şeker suyu koyun. Ocağa alalım kaynamaya başlayınca süreyi tutun, tam 10 dk. sonra altını kapatıp kenara alalım.
Şerbeti soğutup öyle tatlıya dökeceğiz, yumurta ve şekeri 2-3 dk. çırpalım.
Ardından yağınızı vanilya un kabartma tozu ve cevizi koyalım.
Çok kısa çırpın.
Lütfen kadayıfı birden koymayın.
Az bir şey ekleyip karıştırın kıvamı iyiyse tamamdır.
Kıvamı çok koyu olmayacak ama aşırı sulu da olmuyor.
Fırını 190 derecede alt üst ayarda açıp ısıtın ve keki koyup pişirelim.
Tatlıyı fırından çıkarınca ilk sıcaklığı gitsin.
5-10 dk. sonra soğuk şerbeti dökelim.
|