Pırasalı Yumuşak Gül Böreği
2 büyük soğan
Yarım kg pırasa
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber ,karabiber
Tuz
3 adet yufka
Sosu için;
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı Yumuşak Gül Böreği Tarifi Yapılışı
Merhaba. Ben bu tarifte soğan kullandım ama istemeyenler onun yerine 1 kg pırasa kullanabilirler.
Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağla beraber ocağa alıyoruz.
Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığımız pırasaları ,tereyağını ve salçasını katıp kavuruyoruz.
Ocağı kapatmaya yakın baharatlarını da katıp soğumaya bırakıyoruz.
Bütün sos malzemelerini çırpıp hazırlıyoruz Biraz kıvamlı bir sos olacak.
Bir tane yufkamızı açıp dörde bölüyoruz. Her bir üçgene bolca sos sürüp iç malzemesini koyup gül şekli veriyoruz.
Kalan sostan üzerlerine de sürüp önceden ısıttığımız 180° lik fırında pişmeye bırakıyoruz.
Üzerleri kızarınca çıkarıp servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
afiyet olsun
|