Pirinç Pilavı
Bir pirinç pişiricisi olmadan mükemmel bir beyaz pirinç pilavı pişirmek zor olabilir. Bu yüzden sobada pirinç pişirmeyi unutup pilavın inanılmaz derecede lezzetli ve kesinlikle kusursuz dünyasını göstereceğiz.
2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı1/2 soğan, doğranmış2 bardak uzun taneli beyaz pirinç
Ön ısıtma fırını 350 derece F (175 derece C).
Orta ateşte büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı eritin. Soğan ekleyin; Soğana kadar pişirin ve karıştırın, hafifçe kızardı, 7 ila 8 dakika. Ateşten alın.
Bir fırın tepsisine yerleştirilmiş bir 9x13 inç güveç çanağı içinde pirinç ve soğan karışımı birleştirin. Pirinci kaplamak için iyice karıştırın.
Bir tencerede tavuk suyu, tuz, safran ve acı biberleri birleştirin. Bir kaynamaya getirin, ısıyı düşürün ve 5 dakika pişirin.
Tavuk stok karışımını güveç çanağına pirinci üzerine dökün ve birleştirmek için karıştırın. Tava tabanına eşit olarak yayılır. Ağır hizmet tipi alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinç tanelerini ayırmak için folyo ve tüyleri bir çatalla alın.
|