02-07-2014, 12:12 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26251
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Pekmez Tatlısı Tarifi (Şekersiz)
Çikolata renkli bu tatlının içinde hiç şeker yok ve aynı cevizli sucuk tadında. Daha az yoğun sadece. Kıvamı da, içine jöle katılmış muhallebi kıvamı. Yani, bazılarımızın dediği gibi: Deniz anası kıvamı
Malzemeler:
- 1 ölçü pekmez
- 1 ölçü buğday nişastası
- 5 ölçü su
- Bol ceviz
İstediğiniz bir bardağı ölçü olarak kullanabilirsiniz. Fotoğraftaki kadar bir pekmez tatlısı için, ölçü olarak bir su bardağını kullandım. Pekmez, su ve buğday nişastasını tencereye koyun, iyice fokurdayana kadar pişirin. Bitti.
İçinde ceviz olmazsa, yavan olur. O yüzden bolca cevizi, ağza gelecek şekilde doğrayıp, tatlının içine ilave edin. Tatlıyı dökeceğiniz kabı ıslatın; fazla suyunu dökün (Kalıptan ters çevirip tabağa alırken rahat çıksın diye). Ardından tatlıyı dökün. Ilınınca buzdolabına koyun. En az iki saat bekletip, ikram edebilirsiniz.
Not: İstediğiniz cins pekmezi kullanabilirsiniz; hatta karıştırıp da kullanabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezinin tadı buruk olduğu için, onu üzüm pekmeziyle karıştırıp ekleseniz daha iyi.
Cevizleri, tatlının ortasına, bir kat şeklinde de dökebilirsiniz. Ama bence her yerine eşit şekilde yayılması daha güzel oluyor. Ne kadar bol ceviz eklerseniz, o kadar güzel oluyor.
Bence çok ufacık kaseler içinde yapılıp, günde bir tane yenebilir. Hani kansızlığı olanlar, günde bir kaşık pekmez yer ya…
|
|
|