03-21-2014, 02:09 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26443
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun.
Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.
- Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az miktarda koyun.
- Çorbalarınızda et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.
- Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar yapabilirsiniz.
- Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.
- Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
- Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.
- Domates çorbası yaparken, salça yerine domates püresi, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.
- Sebze çorbası yaparken içine ekleyeceğiniz şehriye, makarna ya da erişte çorbanıza farklı bir lezzet katar.
- Maydanoz saplarını temizleyip, incecik kıydıktan sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylece hem çorbalarınızı sunumu güzel olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.
- Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce ekleyin.
- Krema ile hazırlanan çorbalarda kremayı ateşten almadan hemen önce ekleyin.
- Yumurta, limon suyu ve krema ile hazırlanan çorba terbiyesinin kesilmemesi için terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.
- Beklediği için katılaşan çorbalarınızı seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.
- Tuz, sütü kesebilir. Bu sebeple sütlü çorbalarınıza tuzu en son ekleyin.
|
|
|