03-10-2014, 12:24 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26400
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Meyhane pilavi tarifi
Meyhane Pilavı Malzemeleri
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı nohut
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Arzuya göre karabiber, reyhan, tuz ve çeşni
Meyhane Pilavı Yapılışı
- Etimizi düdüklü tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ ile kavuruyoruz.
- Doğradığımız soğanı ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Salçaları ekleyip kavuruyoruz.
- Akşamdan suda ıslattığımız nohutların üzerine 5 bardak su koyup ateşe koyuyoruz.
- Suda ıslattığımız pirincimizi tencereye koyuyoruz.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı sıvı yağda kızartıyoruz.
- Pişen etlerimizi nohutu pirince ekliyoruz.
- 3 bardak etin suyundan koyup önce gür ateşte 2 dakika pişiriyoruz.
- Sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Son olarak karabiberi ekliyoruz.
afiyet olsun
|
|
|