03-10-2014, 12:19 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26400
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Karniyarik tarifi
Karnıyarık Malzemeleri
- 500 gr az yağlı kıyma et
- 2 orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 tane orta boy patlıcan
- 10 tane orta boy patates
- Karnıyarığın üzeri için 2 tane domates
- 2 tane yeşil sivri biber
Pişmesi için
- Üzerine 2 çay fincanı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Karnıyarık Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve sıvıyağda kızartıyoruz.
- Patatesleri soyuyoruz bıçakla üzerinden bir dilim kesiyoruz.
- Tüm patatesleri içini bıçak veya oyacakla oyuyoruz.
- Patatesleri ve kestiğimiz dilimleri sıvı yağda kızartıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Kıymayı tencereye koyup biraz kızartıyoruz.
- Doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Soğanlarda pişene kadar kavuruyoruz, içine karabiberi tuzu pulbiberi karıştırıp ateşten alıyoruz.
- Doğradığımız maydanozu ekliyoruz.
- Harcımızı patlıcanların patateslerin içine dolduruyoruz.
- Patlıcanların üzerine domates biber dilimlerini koyuyoruz.
- 1 kasede 2 çay fincanı suyu 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıp üzerine döküyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Kıymayı kavururken yağ koymuyoruz kısık ateşte kavurursak kendi yağını verir.
Afiyet olsun.
|
|
|