03-09-2014, 10:24 AM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26253
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Kayseri Yağlaması Tarifi
Kayseri Yağlaması Hamuru İçin Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince ılık su
Kayseri Yağlaması Sosu İçin Malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 2 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gr margarin
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Kırmızı bibertuz
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağlaması Yapılışı
- Kuru maya un ile karıştırılır.
- Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.
- 15-20 dakika bekletilir.
- Hamurdan bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir.
- Bir tavada kıyma soğan biber kavrulur.
- İçerisine salça eklenip karıştırılır.
- 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.
- Bir tepsiye ekmek konur.
- Üzerine karışımdan sürülür.
- Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenip sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.
|
|
|