Orman Kebabı Tarifi
Malzemeler;
500 gr. kuşbaşı kuzu veya dana eti
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı;
Öncelikle etleri düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bir tencereye sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğanı alıp kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince etleri de ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salça ve bir tatlı kaşığı toz biberi de ekliyoruz. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. İri küpler halinde doğradığımız havuç ve patatesleri de ilave edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Bezelyeleri de ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu da ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Tüm sebzeler ve et pişince altını kapatıp bir yemek kaşığı kadar kekik ilave ediyoruz. Afiyet olsun..
|