02-28-2014, 02:05 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26446
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Keşkek (Tavuklu)
Malzemeler: Üzeri için: -
kırmızı toz biber
-
Terayağı ya da sıvıyağ
Yapılışı: -
Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın)
-
Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
-
Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
-
Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
-
Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dk kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
-
Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
-
Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırılarak pişirin.
-
Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.
|
|
|