Ben de bu tarifle yaptım. Memnun kaldım:
Etimek Tatlısı
ETİMEK TATLISI_1080X1080.jpg
Malzemeler:
22 adet etimek
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (sıcak)
Muhallebisi için;
1 litre süt
5 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket toz vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için;
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt (soğuk)
Servis için;
Hindistan cevizi
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
Öncelikle etimekleri tepsinizin boyutuna göre dizin.
Ardından orta genişlikte bir tavayı ocağa yerleştirin.
İçine toz şekeri ekleyin.
Orta dereceli ateşte toz şekeri eritin.
Şeker karamelize olarak eridiğinde üzerine sıcak su ilave edin.
Suyu ekledikten sonra katılaşan şekeri karıştırarak 5 dakika kaynatın.
Sonrasında ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra tepsiye dizilmiş etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Muhallebisi için tencerenin içine süt, toz şeker, un, mısır nişastasını ekleyerek tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Devamında karışımı ocağa alın.
Orta dereceli ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra toz vanilya ve tereyağını ilave edin.
1-2 tur daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Oda sıcaklığında bekletin.
Krem şanti için iki paket toz krem şantiyi karıştırma kabının içine aktarın.
Üzerine iki su bardağı soğuk süt ilave edin.
Mikserle iyice çırpın.
Krem şanti hazır olduğunda ılınan muhallebinin üzerine krem şantiyi ekleyerek üzerini spatula ile düzeltin.
Sonrasında buzdolabında 2 saat soğutun.
Soğuduktan sonra üzerini arzuya göre Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.
Tarif videosu:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...tatlisi-tarifi