![]() |
![]() |
![]() |
#1 | |||||||||
![]() ![]()
Üye No: 13573
Üyelik tarihi: Jul 2023
Mesajlar: 89
Konular: 89
Şube: Yurtdışı Şubesi İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
![]() Level: 8 [ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşım: 0 / 185
Teşekkürler: 0 2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 10
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
![]()
1 kg un
2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı tuz 1 adet yumurta 1/2 adet limon 400 ml su Tereyağı (Hamur aralarına sürmek üzere ve yarı erimiş) Nişasta - un karışımı (Hamuru açarken kullanmak üzere ve eşit miktarlarda karıştırılmış) Üzeri için Çörekotu (İsteğe bağlı) Susam (İsteğe bağlı) Kekik (İsteğe bağlı) Kıymalı iç harç için 200 g kıyma 1 adet soğan (Küp doğranmış) 10 adet kestane (Közlenmiş ve kabuğu soyulmuş) Tuz Karabiber Kuş üzümü (İsteğe bağlı) Dolmalık fıstık (İsteğe bağlı) Tavayı önceden ısıtın ve soğanı ekleyerek yağsız olarak soteleyin. Soğanın yüzeyi nemlenince ateşin altını kısın ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin. (Bu metotla soğandaki organosülfür bileşikleri ve faydalı elementleri kaybetmiyorsunuz. Kıyma ise soğan suyunda haşlanmadan tavada pişme imkânı bulduğu için lastikleşmiyor.) Daha sonra kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyin, en son közlenmiş kestaneleri harcın içine karıştırın. Hamur için tüm malzemeleri sırasıyla bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak bir kıvam elde edince buzdolabı poşetinde 30 dakika süreyle dinlendirin. Dinlenen hamuru 50 g olacak şekilde parçalara bölün ve her bir parçayı nişasta-un karışımından serperek oklava ile açın. Aralarına yarı erimiş tereyağından sürün. 5 adet hamuru bu şekilde üs üste dizin ve buzdolabında aralarındaki tereyağı sertleşene kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru bir oklava ile açın ve yüzeyini yağladıktan sonra iç malzemeyi koyarak sarın. Son olarak kıvırarak bükün. (Kıvırma hareketi hamurun çıtırlığını yani gevrekliğini artırır.) Üzerine tekrar tereyağı sürün ve süslemek için kekik, susam ve/veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Yerlichat - Fm | Ela font> | 0 | 271 | 01-27-2024 09:26 PM |
![]() |
Yerlichat - Fm | Ela font> | 0 | 233 | 01-27-2024 05:37 PM |
![]() |
Yerlichat - Fm | Ela font> | 0 | 232 | 01-26-2024 11:08 PM |
![]() |
Yerlichat - Fm | Ela font> | 0 | 231 | 01-26-2024 08:43 PM |
![]() |
Yerlichat - Fm | Ela font> | 0 | 201 | 01-26-2024 06:31 PM |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
|
Ela font>, serkan font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|