Kadayıflı Muhallebi
http://www.ozleminmutfagi.com/wp-con...ay%C4%B1f1.jpg
MAZEMELER : <LI itemprop="ingredients">350 gr kadayıf <LI itemprop="ingredients">1 yemek kaşığı tereyağı <LI itemprop="ingredients">1 su bardağı şeker <LI itemprop="ingredients">isteğe bağlı fındık fıstık ( ben kullanmadım ) muhallebisi için ;
Süt , şeker, un, nişasta ,vanilya karıştırılarak muhallebi yapılır. Bir taraf da soğumaya bırakılır. Küçük kırılmış kadayıf şekerle bir tavada tereyağı eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Borcama kadayıfların yarısı borcamın altında boşluk kalmayacak şekilde dökülür. Üstüne muhallebi dökülür. Kalan kadayıflar da muhallebinin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dökülür. Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:09 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.