HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası!

HayalSohbet Forum - Güncel Haber, Videolar, ve dahası! (http://forum.hayalsohbet.net/)
-   Genel Sağlık (http://forum.hayalsohbet.net/genel-saglik/)
-   -   Sağlıklı diyet nasıl yapılmalıdır (http://forum.hayalsohbet.net/genel-saglik/2058-saglikli-diyet-nasil-yapilmalidir.html)

serkan 03-22-2018 06:26 PM

Sağlıklı diyet nasıl yapılmalıdır
 
Çoğu sağlık uzmanı, kilo vermeyi sürdürmek veya kaybetmek için sağlıklı bir diyetin ardından dengeli bir şekilde yemek yemeyi tavsiye eder.

Ama tam olarak sağlıklı bir diyet nedir?

Şunları içermelidir:

Proteinler (balık, et, kümes hayvanları, süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş ve baklalarda bulunur)
Yağlar (fındık ve yağlarda bulunan süt ürünlerinde bulunur)
Karbonhidratlar (meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagillerde bulunur)
Vitaminler (Vitamin A, B, C, D, E ve K gibi)
Mineraller (kalsiyum, potasyum ve demir gibi)
su
Diyet olsun ya da olmasın, her birimiz ideal olarak sadece yemeklerden gelen bu bileşenlerin doğru karışımına ihtiyaç duyarız .

"İdeal" tabağınızın yarısını meyve ve sebzelerle , diğer yarısını ise yağsız tahıl ve proteinle doldurun .
Kendinizi " kalori bütçenize " uygun olarak ayarlayın, çünkü kilo vermeniz gerektiğinde, asimile ettiğimizden daha fazla kalori yakmak zorundayız.

Günlük olarak almanız gereken kalori miktarı, hedefinize, yaşınıza, cinsiyetinize ve ne kadar aktif olduğunuza bağlıdır.

Bir diyetisyen , doğru numaranın sizin için ne olduğunu bulmanızda yardımcı olabilir.

Çok fazla almanız gereken kalorileri azaltmayın çünkü diyetiniz takip etmekte zorlanabilir ve ihtiyacınız olan tüm besinleri alamayabilirsiniz.

Diğer ipuçları:

Tamamen yerine yarı yağsız sütü seçin .
Yağsız et yerine yağsız et seçin .
Tam tahıllar ile yapılan tahılları ve ekmeği seçin ve çok fazla yağ ile hazırlananları değil.
Yağ, kolesterol veya sodyum içeren tüm yiyeceklerden tamamen kaçınmanız gerekmez.
Önemli olan, haftalık ortalama ve tek bir gıdada mevcut olan şey değil.
Yüksek kalorili bir yemek yerseniz , günün geri kalanında veya ertesi gün için düşük kalorili yiyecekler seçerek diyetinizi dengeleyin .
Sonraki günlerde kalori bütçenizi planlamanıza yardımcı olacak gıda etiketlerini kontrol edin .
Bu, kilo verme beslenme hakkında bilmeniz gerekenlerin sadece başlangıcıdır.

Mümkün olduğunca çok bilgi toplayın ve aşağıda okumaya devam edin.

Kalori
Kaloriler santimetre veya gram gibi bir ölçüdür .

Vücudumuzun yiyecekleri sindirdiği zaman ne kadar enerji açığa çıktığını anlatmak için kullanılırlar.

Belirli bir yemekte daha fazla kalori var ve vücudumuz için daha fazla enerji açığa çıkar.

İhtiyaç duyduğunuzdan daha fazla kalori yediğinizde , vücudunuz bunları yağ olarak depolar .

Daha az karbonhidrat içeren veya yağsız yiyecekler bile daha sonra yağa dönüşecek pek çok kaloriye sahip olabilir.

protein
Protein , kaslarınız da dahil olmak üzere vücudunuzun bakımını ve korunmasını sağlar.

Her çeşit gıdadan protein alabilirsiniz.

Balık, yumurta, et, kümes hayvanları, peynir, baklagiller vb.

Grassi
Vücudunun yağa ihtiyacı var .

Ancak çoğu insan kolesterol ve kalp hastalığı riskini artırıyor.

Farklı yağ türleri vardır :

Doymuş yağ : peynir, et, süt ürünleri, tereyağı ve palmiye yağı bulunur. Tüketimi sınırlamak önemlidir. Klinik durumunuza (yüksek kolesterol, kalp problemleri, diyabet vb.) Bağlı olarak bir diyetisyen size bu konuda tavsiyede bulunabilir.
Yağlar Çoklu doymamış : somon, alabalık ve ringa balığı dahil olmak üzere keten ve balık omega 3) Soya bulunan yağlar) ve omega 6 (soya fasulyesi yağı, mısır yağı, vs.) bulunmaktadır.
Tekli doymamış yağlar : bitkilerden türetilir. Fındık, bitkisel yağlar, zeytinyağı, ayçiçek yağı ve avokadoda bulunurlar.
Kolesterol : başka bir tür hayvansal yağ.
" Trans " yağlar : Bazıları et ve süt ürünlerinde bulunur. Yapay olanlar pişmiş ve paketlenmiş ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalbi incittiler, onlardan mümkün olduğunca uzak durun. Kaç trans yağ bulunduğunu görmek için besin etiketlerindeki besin değerlerini okuyun. "0 gram trans yağ" yazsa bile, aslında bu maddenin yarısına kadar gram içerebildiğini bilin. Ayrıca, "kısmen hidrojene edilmiş yağlar" kelimesi varsa, trans yağların mevcut olduğu anlamına gelir.
Karbonhidratlar
Karbonhidratlar bize bir tür şeker olan glikoz formunda ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar.

Yetişkinler kalorilerinin karbonhidratlardan yaklaşık % 40 ila% 55 almalıdır . Ancak, çoğu insan, özellikle işlenmiş, obez ve diyabet riski taşıyan çok fazla yemek yer .

Bazı karbonhidratlar besin açısından zengindir .

Bütün tahıllar, meyve, sebze ve baklagiller gibi.

Diğer karbonhidratlar daha ziyade şekerli ve nişasta bakımından zengin olup besin maddelerinde çok fazla değildir.

Tatlılar, makarnalar, bisküviler, cipsler, meyve suları vb. Gibi maddelerin alınmasını sınırlandırmalısınız .

Vitaminler
Vitaminler , vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlarla bize yardımcı olurlar .

Genelde diyetten gelirler: vücut onları üretemez .

delivizyon 11-12-2018 04:28 PM

BİR HAFTALIK ÖRNEK MÖNÜ
Sağlıklı bir şekilde, nasıl beslenmeli ve yaşamalıyız? Yani bizim hakiki diyetimiz nasıl olmalı?
Akdeniz mutfağına sahip olan Türk mutfağı, dünyanın en lezzetli ve sağlıklı mutfağıdır. Ancak, daha önceki bölümlerde açıkladığımız gibi Türk mutfağında bazı besinler hazırlanış ve yanlış pişirilme şekilleri ile sağlığımıza zararlı hale dönüştürülmektedir. Akdeniz mutfağında kısıtlanması gereken, sağlığa zarar veren besin bulunmaz. Bütün besinler doğal olarak tüketildikleri zaman, mutlaka sağlığımıza bir yarar sağlamaktadır.
İnsan doğasında kısıtlamalara karşı bir direnç vardır. Bu nedenlerle yasaklamalar ve kısıtlamalarla başarı elde edilememektedir. Burada, genel olarak temel alınacak bir haftalık örnek beslenme planı vermek uygulamada kolaylık getirecektir.
Görüleceği gibi bu beslenme planı bir-iki zararlı olan yasağın dışında, sıkı yasaklarla dolu bir liste değildir. Hayat boyu uygulanması gerekli olan ve kolaylıkla uygulanabilecek, bir tür sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının benimsenmesi için hazırlanmış önerilerdir. Prensip olarak, ne yemeyeceğimizi değil de, neler yiyeceğimizi düşünmemizi öneren bir listedir.
Çocukluğumuzdan beri alışmış olduğumuz, annelerimizin her gün sofrada önümüze getirdiği yemeklerden oluşmaktadır. Yemekleri tabağımıza koyarken (tartı ve miktar hesabı yapmadan), rahatlıkla uygulanabilecek örneklerdir.
Karatay Diyeti, sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi bakımından, aklımızı kurcalayan birçok soruya cevap vermek ve yönlendirici olmak amacı ile kaleme alınmıştır.
Eski bir Çin atasözüne göre, iyi hazırlanmış bir yemek tabağında dört önemli unsur bulunmalıdır:
1. Renkleri ile göze hitap edebilmelidir.
2. Nefis kokusuyla duyguya hitap edebilmelidir.
3. Çıtır sesi çıkararak kulağa hitap edebilmelidir.
4. Lezzeti ile ağza hitap edebilmelidir.

Peki, bu Çin atasözündeki dört unsur, iyi hazırlanmış bir yemek tabağı için yeterli mi?
İyi bir yemek tabağı için bu dört unsur bizim için tam olarak yeterli değildir.
Sağlığını düşünen kişiler için, bunlara ekleyeceğimiz bazı önemli unsurlar bulunmaktadır:
• İyi kaliteli protein içermelidir.
• Düşük glisemik indeksli gıdalar içermelidir.
• Doğal tereyağı, zeytinyağı veya balık yağı (Omega-3) içermelidir.
• Gerekli vitaminleri içermelidir.
• Gerekli emilebilen mineralleri içermelidir (kalsiyum, demir vb).
• Günde üç öğünden fazla yemek yenmemelidir.
• Akşam saat sekizden sonra bir şey atıştırılmamalıdır.
Bir haftalık örnek bir mönüde bulunabilecek gıdalar ve yemek saatleri şöyle planlanabilir:

PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00):
• İki adet yumurta (özgür tavukların doğal yumurtası)
Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış
Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir
• 8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
• Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
• 4-5 adet gün kurusu kayısı
• Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
• Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi
Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Öğle yemeği (13.00-14.00):
• Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
• Bir su bardağı tuzsuz ayran
• Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Yarım su bardağı kadar ceviz
• Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su
Akşam yemeği (18.00-19.00):
• Balık, yeşil soğan, roka ve turp
• Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave ederek hazırlanmalıdır.
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı. çay ya da süt

SALI
• Bir (ince belli) çay bardağı fındık
Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındıklar mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Yarım su bardağı ceviz
• Bol su ya da yeşil çay
Öğle yemeği (13.00-14.00):
• Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği
• Lahana ya da karnabahar salatası
Çiğ ya da buğulanmış olabilir
• Bir su bardağı ayran ya da bir kâse yoğurt
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
• Bir kâse yoğurt
Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak.
• Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
Neskafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak!
Akşam Yemeği (18.00-19.00):
• Balık ızgara
Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir
• Bir tabak pilaki
• Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.
• İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00):
• Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta
Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir
• Bir avuç içi kadar beyaz peynir
• 2-3 adet tatlı kırmızıbiber
• Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
• Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı
Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Tuzsuz yer fıstığı
Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı
• Bol su ya da bitki çayı
Öğle Yemeği (12.00-13.00):
• Bir tabak zeytinyağlı taze yeşil fasulye
• 3-4 adet ızgara köfte
• 1 kâse yoğurt
• Turp ve havuç ile rendelenerek hazırlanmış salata -salata kaç kalori öğrenmek için buraya bakabilirsiniz- ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.
• Bol su veya ayran
Ara öğün/şart değil (15.00):
Bir elma ya da armut
1 kâse yoğurt
Akşam Yemeği (18.00-19.00):
• 3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara
• Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla
• Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00):
• İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet
• 8-10 adet tuzsuz zeytin
• Bir avuç içi kadar beyaz peynir
• 1-2 adet (çarliston) yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık
• Taze maydanoz ve kırmızıbiber
• Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
• Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi
Ekmek yerine, beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi
Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır
• Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı
Öğle Yemeği (12.00-13.00):
• Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası
• Bir tabak zeytinyağlı pırasa
• 5-6 adet minik domates
• Bir kâse yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
• Bol su
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
• Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi
Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır
Akşam Yemeği (18.00-19.00):
• Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka
• Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası
• Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00):
• İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet
• 8-10 adet tuzsuz zeytin
• Bir avuç içi kadar beyaz peynir
• Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık
• Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
• Bir (ince belli) çay bardağı fındık
Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındıklar mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Bir avuç ceviz içi
Mümkünse yeni kırılmış
• Bol taze limonlu su ya da bitki çayı
Öğle Yemeği (12.00-13.00):
• Bir porsiyon şiş kebap
Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek
• Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak
• Bir kâse yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
• Bol su ya da ayran
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Bir elma ve bir avuç tuzsuz yerfıstığı
Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış
• Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay.
Akşam Yemeği (18.00-19.00):
• 3-4 kalem kuzu pirzolası
• Mevsim salatası
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.
• Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00):
• Pastırmalı yumurta
• 8-10 adet tuzsuz zeytin
• Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte
• Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
• Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı
Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Bir avuç kadar ceviz içi
Mümkünse yeni kırılmış
• Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı
Öğle yemeği (12.00-13.00):
• Bir porsiyon bonfile ızgara
• Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan
• Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı
• Bol su veya ayran
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Bir ufak boy portakal veya elma
• Şekersiz yeşil çay
Akşam yemeği (18.00-19.00):
• Balık ızgara
• Dilimlenmiş beyaz turp
• Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.
• İki kibrit kutusu kadar tahin helvası
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00):
• Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta
• Bir avuç içi kadar beyaz peynir
• 8-10 adet tuzsuz zeytin
• Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık
• Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
• Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi
Ekmek yerine, beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.
Ara öğün/şart değil (10.00):
• Bir avuç kadar ceviz içi
Mümkünse yeni kırılmış
• Bol taze limonlu su ya da şekersiz bitki çayı
Öğle yemeği (12.00-13.00):
• Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içiniz kadar olabilir)
(Yanında pilav ve patates yenmeyecek böylece pilav kaç kalori sorusunu sormaya gerek kalmayacak.)
• Bir adet kuru soğan
• Çoban salatası
Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.
• Bol su
Ara öğün/şart değil (15.00):
• Bir avuç tuzsuz yer fıstığı
Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış
• Şekersiz çay
Akşam Yemeği (18.00-19.00):
• Balık ızgara
• Taze yeşil soğan, bol roka ve domates
• Közlenmiş taze kırmızıbiber
• Akşam saat 19.00-20.00'den sonra meyve dâhil hiçbir şey yenilmemeli.
• Bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir.
• Mümkünse, yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapmalı.
Not:
• Buradaki mönülerde yer alan ara öğünler şart değildir. Alışkın olduğumuzdan dolayı örnekler verilmiştir. Aslında, kuvvetli bir kahvaltıdan sonra ara öğün ihtiyacımız kalkar.
• Tatiller günlerinde kuvvetli bir kahvaltı yaptıktan sonra, akşam yemeğine kadar ara öğün ihtiyacımız olmadığını hepimiz biliriz. Pazar günleri iki öğün yemek yeterli oluyor.

serkan 11-13-2018 04:35 PM

Çok güzel bir makale gerçekten emeğine sağlık devamını bekliyoruz

Kupeli 11-13-2018 04:43 PM

Gerçekten çok bilgilendirici bir makale olmuş emeğine sağlık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406