İftar İçin Harika Bir Alternatif Zeytin ve Mantarlı Tavuk...
Merhaba kızlar. Sizinle dün akşam iftar için yaptığım ve herkesin ayıla bayıla yediği tarifimi paylaşmak istedim, üstelik yapımı da inanılmaz kolay. Umarım beğenirsiniz:):)
Zeytin ve Mantarlı Tavuk 4-5 adet kemiksiz tavuk but 1 kase taze kültür mantarı 2 adet kuru soğan 5 adet domates 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 su bardağı tavuk suyu 1 adet kırmızı dolmalık biber yarım kase siyah zeytin Yarım kase yeşil zeytin Malzemelerinizi organik seçmenizi tercih ediyorum öncelikle zira yemeğin lezzetini 10 kat daha arttırıyor :) Sebzeleri organik pazarlardan edinebilirsiniz. Zeytinler için de ben Zertum organik zeytin kullanıyorum, diğer zeytinlerin tadı hoşuma gitmiyor size de tavsiye ederim. Yapılışa geçersek kuru soğanı küp şeklinde doğradım. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp, kırmızı biberlerle beraber jülyen usulü doğradım. Mantarları yıkayıp iyicee kuruladıktan sonra ikiye böldüm. Tavaya ayçiçeği yağı koyup kızdırdıktan sonra önce kuru soğanı, arkasından sırayla mantar, küp şeklinde doğranmış piliç butları, domates, zeytin, tuz ve karabiberi ekledim. Hafi kavurduktan sonra tavuk suyu ile karıştırdım ve suyunu çekinceye kadar bi güzel pişirdim. Afiyet olsun herkese:) |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.