GiCiK |
03-09-2014 10:24 AM |
Kayseri Yağlaması Tarifi
http://3.bp.blogspot.com/-nfqSDA6WvG...277394C936.jpg
Kayseri Yağlaması Hamuru İçin Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince ılık su
Kayseri Yağlaması Sosu İçin Malzemeler:
- 250 gr kıyma
- 2 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gr margarin
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- Kırmızı bibertuz
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Kayseri Yağlaması Yapılışı
- Kuru maya un ile karıştırılır.
- Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.
- 15-20 dakika bekletilir.
- Hamurdan bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir.
- Bir tavada kıyma soğan biber kavrulur.
- İçerisine salça eklenip karıştırılır.
- 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.
- Bir tepsiye ekmek konur.
- Üzerine karışımdan sürülür.
- Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenip sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.
|
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:55 AM. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.