Pırasalı Yumuşak Gül Böreği
2 büyük soğan
Yarım kg pırasa 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tereyağı Pulbiber ,karabiber Tuz 3 adet yufka Sosu için; 6 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı sıvı yağ Pırasalı Yumuşak Gül Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba. Ben bu tarifte soğan kullandım ama istemeyenler onun yerine 1 kg pırasa kullanabilirler. Soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağla beraber ocağa alıyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığımız pırasaları ,tereyağını ve salçasını katıp kavuruyoruz. Ocağı kapatmaya yakın baharatlarını da katıp soğumaya bırakıyoruz. Bütün sos malzemelerini çırpıp hazırlıyoruz Biraz kıvamlı bir sos olacak. Bir tane yufkamızı açıp dörde bölüyoruz. Her bir üçgene bolca sos sürüp iç malzemesini koyup gül şekli veriyoruz. Kalan sostan üzerlerine de sürüp önceden ısıttığımız 180° lik fırında pişmeye bırakıyoruz. Üzerleri kızarınca çıkarıp servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun. afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:18 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 1
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.1.0 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.