![]() |
![]() |
![]() |
#1 | |||||||||
![]() Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Konular: 1131
Şube: Yurtdışı Şubesi İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
![]()
Tuttuğu Takım:
![]() Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ![]() Paylaşım: 0 / 884
Teşekkürler: 42 221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 14
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
![]()
Atatürk ´ün sevdigi Şarkılar
Buyurun 10 Kasım Atatürk Şarkıları Kışlar Doldu Bugün Kışlalar doldu bugün Doldu boşaldı bugün Gel kardaş görüşelim Ayrılık oldu bugün Naçar elinden vah vah yar yar yar Geceler yarim oldu Ağlamak karım oldu Her dertten yıkılmazdım Sebebim zalım oldu Garib elinden vah vah yar yar yar Yaralandım yatmadım Yaram açıp bakmadım Kaldı hasretimiz kıyamete Güzel boynuna el atmadım Hayın elinden vah vah yar yar yar Hamza Şenses Urfa —– YANIK ÖMER YANIK ÖMER, HER SAVAŞTAN BİR YARA TAŞIYOR; YANIK ÖMER, YİĞİT ÖMER ÖĞÜNMEDEN YAŞIYOR. KURTULUŞ SAVAŞINDA YİRMİ SEKİZ YAŞINDA, MANGASININ BAŞINDA, TAŞIYOR… YANIK ÖMER, YİĞİT ÖMER SİPERLERİ AŞIYOR. SAVAŞ BİTER. YANIK ÖMER KÖYE DÖNER; KÖYLÜ BÜTÜN BAYRAM EDER. YANIK ÖMER KUTLULANIR; NİŞANLISI MUTLULANIR. YANIK ÖMER ATTAN İNER, PEMBEGÜL’E BAĞLAR KEMER; KÖYLÜLERE GİDER HABER DÜĞÜNE, DÜĞÜNE!… ELİNE KINA YAKAR, BAŞINA TELLER TAKAR; BELİNDE ALTIN KEMER, ÖYLE ALANA ÇIKAR. PEMBEGÜL ALLANIR, PULLANIR; YANIK ÖMER’İN KÖYÜNE DÜĞÜN ALAYI YOLLANIR. Beste: Sadettin Kaynak Güfte: Sadettin Kaynak Makam: Hüseyni Usûl: Aksak-Sofyan —- Kırmızı Gülün Alı Var Kırmızı gülün alı var Her gün ağlasam yeri var Bugün benim efkârım var Ah bu gönül arzu eder seni yar seni ( N ) Kırmızı gülün pürçeği Yar önünde oynar köçeği Neyleyim yarsız döşeği Ah bu gönül arzu eder seni yar seni ( N ) Makam : Hicaz – Rumeli Türküsü Usulü : Sofyan —- Sobalarında Guru da Meşe Yanıyor Efem Sobalarında kuru da meşe yanıyor Mehmet Ağam da üşümüş de donuyor Boncuklu’nun gelini de ortalıkta dönüyor Aslanım da efeler vay vay Kar mı yağmış da Yarengöme’nin dağına Mehmet Ağam da oturuvermiş efelerin sağına Çıkam ha ben de şu dağların başına Aslanım da efeler vay vay *** (Türkünün yöresel hali) Zobalarında guru da meşe yanıyor efem Yanıyor ya Memet ağam da üşümüş de donuyor Boncuklu gelin ortalıkta dönüyor da dönüyor Aslanım da efeler vay vay Gar mı yağıpba Yarengöme’nin dağına efem Memet ağam da oturudavermiş efelerin de sağına Çıkam haden de şu dağların başına da başına Aslanım da efeler vay vay *** Mehmet Özbek, “Folklor ve Türkülerimiz” adlı kitabında türküyü şu şekilde aktarmaktadır (Yayın No.91, s.232) Zobalarında guru meşe yanıyor Yanıyor ya Memed ağam da üşümüş donuyor Boncuklu Gelin ortalıkta dönüyor Aslanım da efeler vay vay Gar mı yağıbba yaren Gövelin dağına Memed ağam da oturu vermiş efelerin sağına Çıkam ha Nazlim.NET Haber Moda Cilt Bakımı ve Sağlık ben de şu dağların başına Aslanım da efeler vay vay —– Çökertme’den Çıktım Da Halil’im Çökertme’den Çıktım Da Halil’im Aman Basım Selâmet, Bitez De Yalısına Varmadan Halil’im Aman Koptu Kıyamet. Arkadaşım Nazlim.NET Haber Moda Cilt Bakımı ve Sağlık İbram Çavuş Allah’ıma Emanet, Burası Da Aspat Değil Halil’im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı, Dostlar Kurşun Yarası. Güverte De Gezer İken Aman Kunduram Kaydı, İpekli Mendilimi Halil’im Aman Mor Rüzgâr Aldı. Çakır Da Gözlü Gülsüm’ümü Aman Kolcular Aldı, Burası Da Aspat Değil Halil’im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı Dostlar Kurşun Yarası. Gidelim Gidelim Halil’im Çökertme’ye Varalım, Kolcular Gelirse Halil’im Nerelere Kaçalım. Teslim Olmayalım Halil’im Aman Kurşun Sıkalım, Burası Da Aspat Değil Halil’im Aman Bitez Yalısı, Ciğerime Ateş Sardı Dostlar Kurşun Yarası. Yöre:Ege —– Mehrali Bey Ağıtı Ben Gidiyom Rüştü Beyim Ağlama Köz Koyupta Ciğerimi Dağlama Alay Gitti Beni Burda Eğleme Yemene De Benim Ağam Yemen’e Endi M’ola Mehrali Bey Yemen’e (Oy Oy Yemen’e) Gurdu M’ola Çadırları Çimene Oğul Köz Düştüğü Yeri Yakar Kime Ne Dert Benim Vallah Kime Ne Ben Gidiyom Rüştü Beyim Sana Bir Nişan Susuzluktan Alaylarım Perişan Hiç İflah Mı Olur Da Yemene Düşen Yemene De Benim Ağam Yemen’e Endi M’ola Mehrali Bey Yemen’e (Oy Oy Yemen’e) Gurdu M’ola Çadırları Çimene Oğul Köz Düştüğü Yeri Yakar Kime Ne Dert Benim Vallah Kime Ne Mehrali’yi Sokaklarda Tuttular Ağamı Da Bir Gurşuna Sattılar Mehrali’yi Yemen’e Attılar Yemene De Benim Ağam Yemen’e Endi M’ola Mehrali Bey Yemen’e (Oy Oy Yemen’e) Gurdu M’ola Çadırları Çimene Oğul Köz Düştüğü Yeri Yakar Kime Ne Dert Benim Vallah Kime Ne Malatya —– Ata Barı Bu babamın evidir Tahtaları kavidir Çalın vurun oynayın Burası düğün yeridir. Uzun uzun kamışlar Ucunu budamışlar Benim elâ gözlümü Gurbete yollamışlar Ben bir uzun kamışım Yoluna dikilmişim İster al ister alma Alnına yazılmışım. Bahçesi var bağı var Ayvası var narı var Atamızdan yadigâr Bizde Ata Barı Var. —– Mızıka Çalındı Düğünmü Sandın Mızıka çalındı düğün mü sandın Al (beyaz) yeşil bayrağı gelin mi sandın Yemene gideni gelir mi sandın Tez gel ağam tez gel dayanamirem (Dön gel ağam dön gel dayanamiram) Uyku gaflet basmış uyanamirem Ağam öldüğüne (ey ey ey) inanamirem Koyun gelir kuzusunun adı yok Sıralanmış küleklerin sütü yok Ağamsız da bu yerlerin tadı yok Ağamı yollarlar (yolladım) Yemen eline Çifte tabancayı (tabancalar) takmış beline Ayrılmak olur mu yeni (taze) geline Yöre: Erzurum —– Köroğlu Solağı O senin tekdirin bize abestir Bu yiğitlik sana kimden mirastır Erenler verirse bana da destur İnan üçten beşten geri değilem Kavga görmeyince açılmaz aynım Benimle beraber Mustafa kaynım Eğer ki kavgada kızarsa beynim İnan üçten beşten geri değilem Köroğluyum dört bucağı gezmişem Nice Nazlim.NET Haber Moda Cilt Bakımı ve Sağlık nice alayları bozmuşam Bin kelleyi bir cıdaya dizmişem İnan üçten beşten geri değilem —– Dağlar Dağlar Alişimin Kaşları Kare Alişimin kaşları kare aman Sen açtın sineme yare Bulamadım derdime çare aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Evleri var hane hane aman Benleri var tane tane Saramadım kane kane aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Evleri var yolbaşında aman Benleri var sol kaşında Saramadım genç yaşında aman Görmedim hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda Alişimin yatır yol başında aman Benleri var sol kaşında Yazık oldu genç yaşında aman Görmedin hiç ah civan Alişimi Tuna boyunda —– Sarı Zeybek Sarı zeybek aman şu dağlara yaslanır aman Yağmur yağar silahları efem ıslanır Bir gün olur aman deli gönül uslanır aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına Karşı dağı aman duman duman bürüdü aman Üçyüz atlı beş yüz yaya efem yürüdü Sarı zeybek aman şu cihanda biridi aman Eyvah olsun tellide doru efem şanına Eğil bir bak mor cepkenin efem kanına —– Havada Bulut Yok Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır Mehlede Ölüm Yok Bu Ne Şivandır Şu Yemen Elleri Ne De Yamandır Ano Yemen’dir Gülü Çemendir Giden Gelmiyor Acep Nedendir Şu Dağın Ardında Redif Sesi Var Varın Bakın Çantasında Nesi Var Bir Çift Pabuç İle Bir De Fesi Var Burası Huş’tur Yolu Yokuştur Giden Gelmiyor Acep Ne İştir Kışlanın Önünde Çalınır Sazlar Ayağım Yalınayak Yüreğim Sızlar Yemen’e Gidene Ağlıyor Kızlar Burası Huş’tur Yolu Yokuştur Giden Gelmiyor Acep Ne İştir —– Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa Askerin milletin bayrağınla çok yaşa Arş arş arş ileri ileri Arş ileri marş ileri Dönmez geri Türk’ün askeri Sağdan sola soldan sağa Al da bayrağın düşman üstüne Cephede mitralyöz ayna gibi parlıyor Cumhuriyet gençleri bayrak açmış bekliyor Arş arş arş ileri ileri Arş Nazlim.NET Haber Moda Cilt Bakımı ve Sağlık ileri marş ileri Dönmez geri Türk’ün askeri Sağdan sola soldan sağa Al da bayrağın düşman üstüne Parlayan yıldızın alemi aydınlatır Cumhuriyet bayrağı sonsuza dalgalanır Arş arş arş ileri ileri Arş ileri marş ileri Dönmez geri Türk’ün askeri Sağdan sola soldan sağa Salla bayrağın düşman üstüne Ne MuTLu TürKüM DiYeNe ......!!! http://img387.imageshack.us/img387/3...a5ys5iqop8.gif http://www.glitteryourway.com/img/gl...y-61df5cd7.gif |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
![]() |
Bakım ve Guzellik | GiCiK font> | 0 | 11427 | 04-22-2014 12:48 PM |
![]() |
Bakım ve Guzellik | GiCiK font> | 0 | 7566 | 04-22-2014 12:44 PM |
![]() |
Bakım ve Guzellik | aminaz font> | 1 | 8102 | 04-22-2014 12:41 PM |
![]() |
Genel Sağlık | jendavis font> | 1 | 7496 | 04-13-2014 04:26 PM |
![]() |
Aşk ve Sevgi | aaryansb font> | 4 | 9521 | 04-13-2014 03:13 PM |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
![]() |
|
GiCiK font>, serkan font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|