01-27-2023, 01:03 PM | #1 | |||||||||
Üye No: 9209
Üye Grubu: Üye
Konular: 68
Şube: Bursa Şubesi İlişki Durumu: Evli
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 8 [] Paylaşım: 0 / 175 Teşekkürler: 0 2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edildi REP Gücü : 4
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
|
Kahraman Atatürk - Serdar Yıldırım
KAHRAMAN ATATÜRK
Adın anılacak dünya durdukça Sen en öndesin insanlık var oldukça. * * * * Yoktur bu dünyada benzerin, eşin Vatanı kurtarmaktı senin işin. * * * * İngiliz, fransız, yunan toplandı. Anadolu'da batağa saplandı. * * * * Geçilemez dedin, geçmeye geldi. Yenilgi acısı içmeye geldi. * * * * Tuzak kurdular, seni yenmek için, Sonunda kahroldular, neden, niçin? * * * * Planlar sonsuz güven altındaydı. Düşman komutan ateş hattındaydı. * * * * Zafer mutlaktı, yenilgi imkansız. Türk Ordusu çözülürdü, sancısız. * * * * Bir sen geldin, sen Mustafa Kemal'sin, Bilemediler asla yenilmezsin. * * * * Savaş alanında düşmana çarptın, Düşman pişman oldu, çok iyi yaptın. * * * * Kesin bir daha karşına çıkmazlar. Bin yıl geçse de seni unutmazlar. SON Yazan: Serdar Yıldırım 2-3-2017 -------------------------------------------- ATATÜRK İLKELERİ İnsanlar, zor durumdaysa Çaresizlik içinde kıvranıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka karanlık aydınlatılacaksa Halkçılık ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikir anlaşmazlığındaysa Kargaşa yüzyıllardır sürüyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka fikirler düzenlenecekse Laiklik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, yönetimde sıkıntıdaysa Her ağızdan bir ses çıkıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka yöneteni halk belirleyecekse Cumhuriyetçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, seçtiğine güvendiyse Seçilen halktan uzaklaşmışsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka halk önemsenecekse Devletçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, giyimde özensizse Çağdaş çizgi dışındaysa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka uygarlık yakalanacaksa Milliyetçilik ilkesini kullanmalısın. * * * * İnsanlar, fikirde tekdüzeyse Hür düşünceye karşı çıkılıyorsa Bir çıkar yol bulunamıyorsa Mutlaka reform gerçekleştirilecekse Devrimcilik ilkesini kullanmalısın. SON Yazan: Serdar Yıldırım ------------------------------------- ATATÜRK Başında bir kalpak, Sırtında bir kürk. Kimdir bu diye sordular? Dedim Atatürk. * * * * Uygardır, medenidir. İnsanlık düzenidir. Dediler çağdaş kimdir? Dedim Atatürk. * * * * Trablusgarp, Bingazi'ye İtalyanlar asker çıkardı. Dediler kurtarmaya kim gitti? Dedim Atatürk. * * * * Çanakkale, Anafartalar, Seddülbahir, Conkbayırı Dediler düşmanın önüne kim çıktı? Dedim Atatürk. * * * * İngiliz gemileri, Sarayın önüne demir attı. Dediler teslim olan padişahı kim kurtardı? Dedim Atatürk. * * * * Yunan, İzmir'e çıkartma yaptı. Yüzlerce can aldı, evleri yağmaladı. Dediler İzmir'i kim kurtardı? Dedim Atatürk. * * * * Yunan Ordusu ilerledi. Ortalığı yakıp yıktı. Dediler Türk Ordusu'nu kim geri çekti? Dedim Atatürk * * * * Sakarya Irmağı doğusunda Orduyu eğitti, savaş öğretti. Dediler bu kim diye sordular? Dedim Atatürk. * * * * Hazır olduğuna inandı. Zafer mutlaktır dedi. Dediler Büyük Taarruz'u kim emretti? Dedim Atatürk. * * * * Osmanlı bitti dediler. Padişah gitti dediler. Dediler Türkiye Cumhuriyeti'ni kim kurdu? Dedim Atatürk. SON Yazan: Serdar Yıldırım -------------------------------------- YILLAR ÖNCESİNDEN BİR RÜZGAR ESTİ Bir rüzgar esti, yıllar öncesinden İnegöl'deki evimizin bahçesinden O bahçede erik ağaçları vardı. Asmada salkım salkım üzümler Ve bir dut ağacı. * * * * İki uzun kollu adam Kollarını açsalar ve uğraşsalar, Parmakları birbirine değmezdi. Kalındı dut ağacının gövdesi. * * * * O bahçedeki iki katlı Ahşap bir evde doğdum. Önceleri Serdar'dım. Sonraları Serdar Yıldırım oldum. * * * * Ben on iki yaşındaydım. Yaşı benden büyük Birtakım insanlar tartışıyordu. Atatürk, bu ülke için ne yaptı diyordu. * * * * Ben haykırdım: Atatürk bu vatanı kurtardı. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Şimdi özgür ve bağımsız yaşıyorsan Bunu Atatürk'e borçlusun. * * * * Atatürk'e saygı duymalısın. Devrimlerinin izinden gitmelisin. Atatürk, Atatürk, Atatürk demelisin. Atatürkçülüğün en büyük savunucusu olmalısın. * * * * " Boş versene çocuk sen ya Atatürk senin hayatın olmuş. Sen Atatürk dedikçe Beynin buz tutmuş, kalbin durmuş. " * * * * Ben, hayır, dedim. Beynim buz tutmaz, kalbim durmaz. Ben Atatürk dedikçe Beynim aydınlanır, kalbim hızlı çarpar. * * * * Aradan elli yıl geçti. Doğduğum eve gittim, bahçeye çıktım. Dut ağacı çok büyümüş, güçlenmiş. Kökleri dünyanın tabanına ulaşmış. * * * * Dedim, dut ağacı gibi, Yıllarla benim Atatürk sevgim büyümüş. Kollarımı bir kaldırdım ki, Ellerim bulutları tutarmış. SON ---------------------------------------------------------- ATATÜRK SONUNA KADAR ATATÜRK Ben Atatürk , Atatürk diyenlerdenim. Atatürk demeden hiçbir soruna çözüm bulunamayacağına inanırım. Şu son yüz yılda kim Atatürk demeden hangi sorunu çözmüş? Söyleseler de ben de bilsem. * * * * Bir kimse Atatürk demiyorsa Atatürk ilke ve devrimlerinden haberi yoksa Ne kadar kıvransa fark etmez, Sonunda kendinden bile şüpheye düşer. * * * * Bir insanın dünyadaki en büyük amacı, Hayatını devam ettirebilmesi olmalı. İçeriden ve dışarıdan seni sevmeyenler Ne kadar uğraşsalar seni yıkamazlar. * * * * Ben bir dünya kurarım, benim inandığım. Ben bir hayal kurarım gerçek olmasını istediğim. Benim kurduğum hayal gerçekle örtüşmüyorsa Ben gerçek olmayan hayali yıkar geçerim. * * * * Benim bir arap, bir Türk arkadaşım vardı. Çağıl çağıl akan bir ırmağın kenarına gelmiştik. Arap beni sevmiyor ya, sen bu ırmaktan geçersin, dedi. Türk ise, ileride bir köprü var, oradan geç, dedi. * * * * Ben Türküm, Türk'e inandım. Biraz ilerideki köprüden geçtim. Araba inanmadım, onun aklına kanmadım. Lütfen arap, benden uzak dur, Meraklıysan ırmaktan sen geç, dedim. * * * * Bak Atatürk, Anadolu'da, Güzelim Türkiye Cumhuriyeti' ni kurmuş. Sen de bu cumhuriyetten payını alıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti'nden nemalanıyorsun. * * * * Yüz yıl önce Anadolu'yu düşmanlar sarmış. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış. Atatürk'ün devrimlerine saygı duymalısın Devrimlerinin en büyük savunucusu olmalısın. SON Yazan: Serdar Yıldırım --------------------------------------------- KAHRAMAN MUSTAFA KEMAL Karşıdan bir atlı geliyor Bana selam veriyor Nereye gidiyorsunuz, diyorum Çanakkale'ye diyor. * * * * Yolunuz açık olsun Şansınız bol olsun Bileğiniz bükülmesin Sırtınız yere gelmesin. * * * * " Yolum açıktır, çocuk Şansımı kendim yaratırım Bileğimi bükecek çıkmadı Sırtımı yere getirecek doğmadı. " * * * * Kahraman bir savaşçısınız Göğsünüz madalya dolu Bu genç yaşta bu kadar madalya Dünya tarihinde görülmemiştir. * * * * " Yurduma saldıran düşmanlara karşı koydum Onlarla savaştım ve galip geldim Sence bu kadarı yeterli değil mi? Biz savaş oyununa daha yeni başladık. " * * * * Belli ki Çanakkale yeterli gelmeyecek Anladım Anadolu düşmanla dolacak Türk'ün özgürlük savaşı başlayacak Türk Bayrağı'nı göndere Mustafa Kemal dikecek. * * * * " Dur bakalım, aslanım, soluklan biraz Derin bir nefes al, kendine gel Az önce Türk Bayrağı dedin, Mustafa Kemal dedin Ben adımı söylemedim, beni nasıl tanıdın? " * * * * Ey gelmiş geçmiş en büyük kahraman Savaş meydanlarının yenilmez armadası Ben gelecekten geliyorum, seni nasıl tanımam 8-8-2021 tarihinden sana nasıl ulaşamam? * * * * Ben her gün haykırıyorum Cumhuriyet diyorum Sizin kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti yıkılmaz diyorum Bunun için beynimi paramparça ediyorum Tarihin dipsiz karanlığında bir ışık arıyorum. * * * * Nice savaşlardan sonra, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuracaksınız Tarihe isminizi altın harflerle yazdıracaksınız Baskı altındaki milletlere örnek olacaksınız Mustafa Kemal başardı, biz de başarırız dedirteceksiniz. * * * * " Demek ki daha yolun başındayım Vatanımı savunarak dünyaya örnek olmalıyım Yenilmemeliyim, yenmeyi öğrenmeliyim Dünya durdukça ezilen halklara örnek olmalıyım. * * * * Benim adım Mustafa Kemal Cumhuriyet düşmanlarının yenilmez savaşçısıyım İçinde demokrasinin bol olduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaya kararlıyım. * * * * Her dört yılda bir seçim olmalı Halk, beğenmediği yöneticiyi değiştirebilmeli İktidarda olan yönetici oyları değiştirmemeli Beğenilmiyor ise, gitmeyi bilmeli. * * * * Türkiye Cumhuriyeti'ni genç beyinler yönetmeli Bu genç beyinler aydınlığa yönelmeli Çağlar ötesinden değil, gelecekten beslenmeli Karanlığı reddetmeli, geleceğe ışık yakmalı. " * * * * Ey büyük güç, ey büyük kudret İlkelerinin yılmaz takipçisiyim Bu ilkeleri insanlara ulaştırmada Işık hızındayım çünkü bunda kararlıyım. * * * * Mustafa Kemal atına bindi Bana el salladı Sonra görüşürüz, dedi. Çanakkale'ye doğru hızla uzaklaştı. SON |
|||||||||
Serdar Yıldırım Kullanicisinin Son 5 Konusu | |||||
Baslik | Kategori | Son Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj |
Robot Kartal - Yazan Ve Okuyan: Serdar Yıldırım | Hikayeler | Serdar Yıldırım font> | 0 | 75 | 06-24-2024 10:22 PM |
Hurdacının Aşkı - Yazan: Serdar Yıldırım... | Serbest Kürsü | Serdar Yıldırım font> | 0 | 46 | 06-24-2024 10:19 PM |
Magosa Zindanında Namık Kemal İle Birlikteyim | Çocuk Masalları | Serdar Yıldırım font> | 0 | 115 | 05-22-2024 06:37 PM |
23 Nisan Ve Cumhuriyet Şiirleri | Atatürk Hakkında Herşey | Serdar Yıldırım font> | 1 | 255 | 04-04-2024 11:14 AM |
Türk Kadını - Ayla Yıldırım | Atatürk Hakkında Herşey | Serdar Yıldırım font> | 0 | 233 | 03-08-2024 10:44 PM |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
(View-All) Konu Okunma Sayisi : 1 | |
Serdar Yıldırım font> |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |
Kuruluş : 2013 2013 - "HayalSohbet Forum" her hakkı saklıdır. HS-Forum - HAYALSOHBET iştirakidir. Sohbet - Chat |
YASAL UYARI : İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan hayal forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. hayal forum hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler, Yöneticilerimiz ile iletişime geçilmesi yada iletişim formunu doldurulması halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde hayal forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş sağlanacaktır.
|