02-28-2014, 02:44 PM
|
#1
|
Üye No: 564
Üyelik tarihi: Feb 2014
Üye Grubu: Üye
Mesajlar: 1.920
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:
Tuttuğu Takım:
Level: 36 []
Paylaşım: 88 / 884
Güç: 640 / 26248
Tecrübe: 39%
Teşekkürler: 42
221 Mesajına 236 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 100
REP Seviyesi :
|
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
MAZEMELER :
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- un (yaklaşık 8 su bardağı)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- susam, çörek otu (isteğe bağlı)
HAZIRLANISI :
Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. Daha kolay şekil verebilmek için tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz. Dilerseniz üzerine susam, çörekotu ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..
|
|
|