vişnelimekikkek.jpg
Malzemeler:
6 çorba kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
5 adet yumurta
1 su bardağı un
½ su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 kase dondurulmuş vişne (süzülmüş)
1 küp tereyağı (kalıpları yağlamak için)
Hazırlanışı:
Donmuş vişnelerin buzu eridikten sonra süzgece alıp fazla sularından arındırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini mikser yardımı ile birbiriyle bütünleştirin. Ardından mikserle tek tek yumurtaları çırparak yedirin. Tüm kuru malzemeleri elekten geçirerek eleyin ve yumurtalı karışıma ilave edip spatula yardımı ile homojen oluncaya kadar karıştırın. Muffin kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.
Not: Üzerine vişne eklemeden sade olarakta yapabilirsiniz.
Alıntıdır. Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...kik-kek-tarifi