MAZEMELER :
<LI itemprop="ingredients">
350 gr kadayıf <LI itemprop="ingredients">
1 yemek kaşığı tereyağı <LI itemprop="ingredients">
1 su bardağı şeker <LI itemprop="ingredients">
isteğe bağlı fındık fıstık ( ben kullanmadım )
muhallebisi için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta (buğday )
- 1 su bardagı un
HAZiRLANISI:
Süt , şeker, un, nişasta ,vanilya karıştırılarak muhallebi yapılır. Bir taraf da soğumaya bırakılır. Küçük kırılmış kadayıf şekerle bir tavada tereyağı eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Borcama kadayıfların yarısı borcamın altında boşluk kalmayacak şekilde dökülür. Üstüne muhallebi dökülür. Kalan kadayıflar da muhallebinin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dökülür. Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun